Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов: Ще асфалтираме и лунната пътека на морето, ако имаме излишък

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
vsekiden.com

“Вие представяте ли си Дянков да ми каже, че имаме три милиарда излишък? Ние ще асфалтираме и лунната пътека на морето”. Това казва пред членовете на кабинета премиерът Бойко Борисов на последното правителствено заседание на 6 юли т.г., става ясно от публикуваната днес стенограма. На обвиненията на опозицията, че се  харчат много пари, Борисов припомня, че правителството на Станишев се е хвалило с 3 млрд. лв. излишък, но не е ясно какво е направило. За тях премиерът пита министрите: “Видяхте ли ги? Какво тук направиха? Три лева да са и ще се видят къде ги оставяш. Три милиарда къде са ги изхарчили, не знам. Царят направи поне чешмички. Поне има чешмички да отидеш да пиеш вода.“

Развитието на туризма в България е основна тема на последното правителствено заседание. Всички точки в дневния ред са подчинени на възможностите, които страната има чрез развитието на културния, поклоническия, балнеоложкия туризъм. Затова и Борисов се обръща към министър Трайков с думите: “Археология, музеи и тогава, Трайков, всичко това трябва да се обвърже с туризма, да изкарват и общините и дружествата пари. Затова се връщам на тази точка. Ще видите, че това ще са атракции, които всеки турист ще отиде да ги види.“

„ОК, Слънчев бряг е за младите хора, но по другите перлички – имаме Поморие, Приморско, Созопол, Несебър, нагоре чак до Каварна, Шабла, тези също уникални неща, които имаме, скалните пещери, там ще сложим пари”, казва премиерът.

Борисов опеделя и целевата група туристи, към които се стреми правителството: “Таргетът на туристите, които търсим – средно, високо платежните туристи, които всеки със семейството си, с децата си, ще отиде да им ги покаже тези работи.”

Премиерът няколко пъти по време на правителственото заседание набляга на археологическите паметници в София, Стара Загора, Бургас и на това, че за тях от бюджета се отделят немалко средства, за да станат привлекателни за туристи. За сравнение той казва на министрите:

“И между другото, където Станишев ходи да бере китки за завода за отпадъци, сега му пратете апликационната форма, че повече няма къде да бере китки. Там ще е заводът и депото. Успяха да направят цирка и там, но за съжаление повече няма да могат да го правят. Това са деструктивни хора, те гледат колкото се може повече да разрушават.”

“Те няма какво да кажат, за четири години да ни го посочат – ето това сме направили. Ако направят една социология на улицата, да ги питат какво направиха – аз мога да изброя поне 30-40 детски градини, Южна дъга, спортни зали, магистрали, каквото искаш. Те не могат да ни посочат нищо”, категоричен е премиерът.

Борисов настоява всички министри, които по някакъв начин отговарят за това, да направят всичко възможно, за да се превърне летището край Балчик от военно в гражданско и в удобна спирка за туристи. “Летище Балчик умишлено години наред не е пускано, за да може да има монопол на летище Варна и всички туристи за Северна България да минават през летище Варна (…) Затова не искам да ми се шикалкави. Първо, то и така е буренясало, и така не се поддържа по никакъв начин. Аз нарочно веднъж кацнах на него, щеше да се разпадне самолетът. Сиреч, военните да не говорят приказки от типа, че това им е резервното, най-важното и какво ли не летище. (…) Затова, Горанов, прехвърляте или част от парите, за да функционира летището, но незабавно се пуска дали концесия, дали като дойде Дянков говорете, го правим и го даваме тогава на концесия. (…)Аз искам там да бъде гражданско летище, да се ползва от големи оператори, които да докарват туристи в Северна България. По-ясно как да го кажа.”

От: http://www.vsekiden.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional