Свободата днес и тук 29 Юли 2021  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Апостолът: Народната работа стои над всичко

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Frognews

Днес, 18 юли, се навършват 174 години от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Родният му град Карлово и български институции ще отдадат заслужена почит на великия родолюбец и неуморен борец за освобождението на своя народ, а бългаите-патриоти ще спомнят паметните думи на Апостола:

Нашата работа зависи от нашите собствени усилия;
Народната работа стои над всичко;
Играем с живота на 7 милиона българи – трябва зряло да се постъпва;
Времето е в нас и ние сме във времето; 
Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.


Тези мисли на Левски, прехвърлили годините, звучат особено актуално днес, в деня, когато българските депутати, избрани от хората, за да мислят за интересите на българските граждани и "светлото" бъдеще на България, внасят вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

Защото въпреки, че и сега зад някои политици и държавници стои портретът на Левски, той е само декорация за техните доста спорни от демократична гледна точка решения и действия. Защото все още съвсем не сме "чиста и свята република", както искаше Левски, въпреки някои техни прокламации. Защото отново у нас има дефицит на "свобода".

Има обаче и добра новина! Тази пролет посещенията в Къкринското ханче, където е заловен Апостола, са се увеличили над 3-4 пъти в сравнение с минали години. Над 3000 ученици са минали през музея само за няколко дни! Повечето младежи са се интересували от всякакви подробности около последните часове на Дякона.
Семейства с деца са другите посетители, които тази година са значително повече от преди, разказват местните жители.

От: http://www.frognews.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional