Свободата днес и тук 18 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Страх Лазов ( и приятелството му с Първанови) пази!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

След като ми се наложи да напусна Би Ти Ви през октомври 2006 г. заради гнева на президентското семейство, обърнах внимание върху факта, че именно първата дама на републиката г-жа Зорка, е била забелязвана да посещава построените от Петър Манджуков, спонсор на президентската кампания на Първанов и продадени от него на пръв приятел на семейство Първанови мезонети в квартал „Гоце Делчев“ в София. Нещо повече, доведох ( норвежката обществена телевизия, единствената заснела по мой сигнал сградата с мезонетите и) разследването на случая с мезонетите до „ключ“: доказателствената нишка води до фирмата, в която Зорка Първанова е оставила ключовете от мезонетите и повече не се е явила там защото съм осветил тайната й. Написах в книгата си „Президент на РъБъ“, че знам коя е фирмата, но съзнателно пропускам да я назова по две причини: предупреден съм, че била „много агресивна“ и не искам да излагам на опасност източниците на информацията. Ако аз обаче съм „страхливец“, какви са онези от ДАНС, които ( знам с абсолютна сигурност) разполагат със същата ( а вероятно и с повече) информация по случая? Изобщо „случай“ ли е това за тях или е само досадна подробност от една книга, която също така никой български политик не се осмели да се позове в споровете си с Първанов ( ако не броим едно увиснало без последици подмятане на Цветан Цветанов за мезонетите, след което той не пожела да направи логичната следваща стъпка по следите на собствената си аргументация).

Междувременно съм говорил с хора, които лично са виждали Зорка Първанова на въпросния адрес, но умират от страх. Кой ще ги защити, ако кажат истината, че тя е идвала да наглежда имотите? Прави са. Попитана защо полиция пази входа ( веднага след като зададох „онзи“ въпрос за мезонетите), една явно добре осведомена съседка затръшнала вратата на единствения колега, кой се беше осмелил тогава да се държи като журналист по следите на сигнала ( и моето напускане на телевизията). Разследването му обаче е свалено в последния миг от плановете на вестника (уж) поради … страха на ключов свидетел ( а всъщност под прякото „внушение“ на първото семейство и неговата пресслужба). Страх от семейството!

След осветяването мезонетите престояха празни години наред. Излиза, че собственикът ( по документи, които също публикувах), близкият приятел на семейството , пернишкият предприемач Владимир Лазов, „предприемчиво“ ги е купил, за да ги държи заключени. Сега те се дават под наем, но до момента ( информацията ми е отпреди седмица), няма желаещи.

Самият Лазов успешно се скри от медиите, които не го и търсеха след излизането на книгата ( само от един сайт и закритият вече в. „Седем“ се осмелиха, но им отказаха всякакъв разговор от фирмата на Лазов). Криха се Лазови и на сватбата на сина си. Вместо да се гордее, че цял президент му идва на крака на почерпката на 9 май 2010 г. в НДК, „мероприятието“ беше охранявано от НСО като най-строга държавна тайна. Жадните за сензации медии така и не попитаха дали изнесената в книгата ми информация е вярна и защо пък толкова крият приятелството си тези съзаклятници? Може би поне Слави Трифонов може да им отговори, като обясни защо ми отказа стоп кадър от неговото предаване, в което гости на интервюто са госпожа Зорка в публиката са седналите до приятеля си Георги Първанов въпросният Лазов и пернишкият митничар Венци Деянов, подарил на Първанови онзи голф през 1996 г,( също подробно съм описал случая в книгата), който и днес те размахват като единствена движима собственост на „скромната“ президентска двойка. Но и Слави никой не го пита.

Ето защо е любопитно да се види, че по въпроса за недосегаемостта на семейството има някакво раздвижване.

“Съпругата на президента Георги Първанов вече осем години получава заплата, без да е ясно защо, твърди „Супер 19″. Зорка Първанова се разписвала всеки месец срещу сума, равна на депутатската заплата. В момента заплатата й е около 2300 лв.

Парите, които първата дама получавала, на практика били за нищо, тъй като жената на президента не извършвала никаква дейност. Тя дори не е домакиня и не готви, защото с това е заета огромната администрация.

Освен заплатата си обаче, Зорка Първанова получавала и още пари – държавата й плащаба за кабинет, сътрудници, секретарка, персонален автомобил. Според мълвата имало и сериозно перо за „представителни“ – тоалети, шапки и др. /БЛИЦ

Предполагам, че ако приятелските на президента медии, като Би Ти Ви, не подхванат темата, на тази информация ще се случи обичайното: ще бъде презрително премълчана, все едно, че не е вярно. А дали Цветанов ще използва достъпа си до Би Ти Ви да разгласи казуса, както направи с цитирането на моята книга и предизвика яростта на телевизията( и лична разправа с моя милост, отново без право на отговор, в централната новинарска емисия), е непредсказуемо. Сметките по нашите управленски върхове са толкова тънки, че отдавна са скъсали с логиката под тежестта на целесъобразността на личните, груповите и олигархичните интереси.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional