Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Атака на шистофренията

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

В търсене на нова обединителна кауза под мотото „Москва е зад нас, нито крачка назад“, на българския русолюбски хоризонт се задава нова специфична суперпатриотична кауза: шистофрения! Докато Русия заплашва България със съд заради ( и въпреки) милиони, дадени от България на Русия пари за собственото си заробване и загробване в Белене, лидерът на Атака заклеймява американците за онези 30 милиона, които вече платиха на България за търсене на шистов газ. Ето как Сидеров става вече говорител на Петата колона, която подкрепя чернобилската „вечна дружба“ ( да сте чували нотки на съмнение от тях за сеизмичната опасност под руския проект в Белене?), но има категорично мнение по проблемите на екологията за намеренията на американската компания „Шеврон“ да осигури независимостта на България от руския газов шантаж ( за вечни времена).

“Защо Цветан Цветанов? Трайчо Трайков е много повече за отстраняване, върви по грешен път, например за шистовия газ – доказано вредно е. Последното му прегрешение ще бъде, ако подпише договор с фирма “Шеврон” за добив на шистов газ в Добруджа. На най-плодородната земя да започнат сондажи, е убийство за българската земя “, каза той по Би Ти Ви.

„Защо Цветанов“ не е тема на този текст, но е интересно да се види защо пък именно Трайков ( да не би да взима решенията еднолично без санкцията на работодателя си Борисов, когото Сидеров отново заобича?) е най-големият грешник в очите на Петата колона. Той беше нападнат вербално от руската „Лукойл“с грубиянски квалфикации и бламиран в този сблъсък от премиера Борисов, застанал на страната на руснаците. Отговорът за това с кого и с какво си имаме работа, предизвикан от заплахата на „Атомстройекспорт“ да съди България, се съдържа в следните коментари в този блог:

Георги Котев

“Цитат от в-к „Дневник“: „От руската компания са обяснили още, че не е било възможно да не предявят претенции към българската компания, защото в противен случай ще им бъде потърсена отговорност от руските фискални органи. Причината, че компанията не е плащала данъци, за приходи, които е трябвало да реализира.“
Този „аргумент“ дава отговор на сценката от предишният ден, когато най-неочаквано ИТАР-ТАСС съобщи, че „Бывший замглавы „Росатома“ Евгений Евстратов задержан по подозрению в хищении бюджетных средств“. Така да се каже – грижим се за събиранията си, за бюджета на Родината и „благото на народа си“. Ето защо ще осъдим „братята“ българи, за да „закърпим кръпките“. Стари съветски постановки.”

Kirov

“Те(Атомстройекспорт) не са виновни??Tях ги натискало руското НАП ?? Причината била, че компанията не е плащала данъци, за приходи, които е трябвало да реализира??? Откога се плащат данъци за „нероденото дете“?? Всички знаем, че България е малко бременна от Русия с едно Белене, но се надяваме да пометне, защото при баща пияница, се очаква дете с увреждания и непосилната издръжка да остане за сметка на „мама БГ“.
А и честно казано, ние се надяваме(въпреки Борисов), този убийствен за страната проект да бъде приключен.
Немците имат една точна поговорка за подобна безкрайна агония: Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende!(По-добре един страшен край , отколкото безкраен страх!) “ По добре да преживеем една неустойка, отколкото и внуците ни да плащат за нашия страх!!”.

Дакар

“Заведеното дело явно означава, че руснаците изпускат строежа на Белене. Явно не успяват да принудят ББ да направи подобна мащабна обвързваща крачка преди изборите, защото ще загуби много гласове. А и ББ не му се иска да е човека поел ангажимент за Белене и да остане в историята не като ТЖ, а като Бойко-чернобила. А вероятно срещу руския натиск се противопоставя и друг западен натиск, което дава възможност на ББ да се измъква от златевизацията. Май премиерството доста го уморява и аз си мисля, че ББ ще се съгласи след молбите на своите съпъртийци да се кандидатира за президент и да приема парадите на Гергьовден… а Кристалина ще се пенсионира от Брюксел с някоя друга милионна пенсия и ще бъде номинирана за министър-председател. По този начин ще се направят и някои промени в правителството, които няма да изглеждат като изхвърляне на някои, а като идване на нов премиер с нов „негов“ екип.”

Росен Йорданов

“На следващия линк може да се види производителите на “най-безопасните ядрени централи” какъв ноу-хау са били внедрили във фирмата.

http://www.itar-tass.com/c1/188993.html

МОШЕНИЦИТЕ от Росатом ръководещи безопасноста гушкали на година по 1млн долара за “инновационни сейфти разработки” и по 2млн долара за “утилизация на отработено ядрено гориво” които просто били смъквали от Интернет.
Имало и други “модернизации”.
Едно е обаче много успокояващо, ако в крайна сметка се стигне до строеж – технологиите за безопасност на АЕЦ Белене ПОНЕ НЯМА ДА СА РУСКИ – ще са копи-пейстнати от мрежата.
Интересно c колко МИЛИАРДА ЕВРО ще ни се качи цената на централата заради тези “инновационни разработки” в сферата на ядрената безопасност.
Ако държавата ни е адекватна (а не позорна руска подлога), ОТВЕТНИЯТ И ХОД в случая трябва да бъде незабавно оттегляне от “Проекта” и иск за поне 580 млн долара ОБЕЗЩЕТЕНИЕ за това че НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО им се хвърля прах в очите със декларации от сорта “най-сигурен проект в света” а в същото време БЕЗОПАСНОСТТА НА РОСАТОМ Е РЕАЛНО ВЪН ОТ ВСЯКАКЪВ КОНТРОЛ И ИЗОСТАВЕНО ПОЛЕ КЪДЕТО МОГАТ ДА ТАРАШАТ ПОДОБНИ КОМБИНАТОРИ И МОШЕНИЦИ.”

Освен всичко друго внезапно бликналата загриженост на шистофренията за надвисналата над България американска заплаха е коварна с факта, че основания за тревога на базата на съществуващите в момента технологии за такъв добив на шистов газ вероятно има и много хора наистина се опасяват честно и искрено. Но тази честност и искреност се опитват да впрегнат от Петата колона досущ, както от десетилетия обясняват любовта си към СССР с истината, че червеноармейци са отворили вратите на концлагери при настъплението си срещу нацоналсоциалистическа Германия, „пропускайки“ да забележат обаче, че преди и след това ( понякога в същите тези лагери, например на територията на Полша) натикват в лагери милиони съветски и източноевропейски граждани.

Код „червено“ явно вече е подаден. Очаквайте яростни шистофренични напъни преди някой нов ход на Москва в стила на пакта Молотов-Рибентроп да обърне курса на Кремъл и Русия сама се качи на вълната на разработването на шистови находища, в което САЩ изпреварват конкуренцията с такива темпове, че вече изместиха Русия от първото място в света по добив на тази суровина. Тогава Петата колона у нас ще влезне в крак с новите инструкции досущ както прави през 1941 г. , „преоткривайки“ внезапно фашизма като свой враг, след като се спотаява две години по командата на хитлеровия съюзник Сталин.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional