Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Президентът на РъБъ мълчи за течната дружба

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджеэ

На фона на партийните закачки за „уволняване“ на Бойко Борисов от премиерския пост някой като че ли е уволнил наистина президента Георги Първанов. Няма го!

Вероятно си почива от тежките ангажименти, поети в любимата му област: руските енергийни проекти. Почивайки си, всъщност работи. Но не за България. Защото мълчанието му говори за това, че нямаме президент, който поне формално да вземе страна в двустранния спор, разразил се след надвисналата от страна на Русия съдебна заплаха срещу поверената му държава.

С невъоръжено око се вижда „въоръжения неутралитет“ на един главнокомандващ, чиято държава е атакувана с иск за десетки милиони пред международен арбитраж. Ако смята, че Русия е права и по тази причина мълчи, за да не се издаде, проявява за пореден път лицемерието на лобиста на руската ядрена мафия. Поне да заяви откровено, че България си заслужава руските заплахи, щом не изпълнява указанията да следва спуснатия от Москва график за изпълнение на желанията й- само че , къде ти откровеност от притворни придворни изпълнители на тези желания! Докато не благоволи да се произнесе, този „неутралитет“ ще кънти като негласно признание за пристрастието на Първанов към чуждата кауза. Или може би смята, че за руския гняв е виновно правителството и то трябва да си понесе позитивите от факта, че отвърна на руската заплаха с ответен съдебен иск, а пък той ще излезе сух от водата на тази „течна дружба“?

Лесно е да организираш „Година на Русия в България“ и да посрещаш в рамките на този сюжет на червения килим батюшката Путин, но се оказва трудно да реагираш, когато дойде времето да демонстрираш, че наистина си президент на българите ( на всички, както обича да подчертава Той). Петата колона се умълча и нейният наместник- също! Един Сидеров само защити откровено, макар и на пръв поглед косвено, братушките(си), като се опита да пренасочи вниманието към американските попълзновения по друг енергиен проект, застрашаващ руския газов шантаж срещу България.

Наистина „мълчанието е злото“, което изобличава нашия „президент на РъБъ“.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional