Свободата днес и тук 24 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Маргарита Попова: Няма проблем в комуникацията Брюксел-София

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Frognews.bg

Няма проблем в комуникацията между българското правителство и Европейската комисия при изготвянето на доклада по последния мониторинг за напредъка на България. Това обяви по Неделя 150 министърът на правосъдието Маргарита Попова.

Така тя се опита да разсее внушенията в тази посока, които през последните дни се опитаха да направят в изявленията си главният прокурор Борис Велчев и шефът на ВКС Лазар Груев. Именно техните имена бяха сред критикуваните от Брюксел.

Попова бе категорична, че никога след приемането ни в ЕС държавата е нямала по-добра комуникация със съюза. Според нея това бил първият доклад, в който всичко било ясно и конкретно посочено, с конкретни разчети за работа и действия. А това се дължало именно на добрата комуникация между София и Брюксел, заключи правосъдният министър.

Тя изтъкна, че задължително трябва да се прави съществена разлика между отделните части на доклада – политическата, която обществото познава, и техническата, която все още не е обнародвана. Попова обаче се зарече още утре на сайта на министерството да бъде качена бъде качена техническата част от доклада, която е много по-детайлна и конкретна, и е три пъти по-голяма от политическата.

Според Маргарита Попова сега било най-важно да се продължи стратегията на правителството за реформа в съдебната система, която Брюксел харесва и приема. Както и да се изработят конкретни стъпки как ще се работи по знакови дела, за да има краен ефект.

Маргарита Попова изрази своята убеденост, че не само депутатите от ГЕРБ, а всички народни представители ще подкрепят отложения засега нов закон за отнемане на незаконно придобитото имущество. Тя бе категорична, че за Европа действието на такъв закон е важен инструмент за успешна борба с организираната престъпност.

От: http://www.frognews.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional