Свободата днес и тук 29 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Лукойл Нефтохим" загуби лиценза си да продава горива

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool

Шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов е отнел лиценза за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, съобщиха от агенцията в сряда. Решението е било връчено на компанията във вторник и влиза в сила веднага, обясни Танов пред БНТ.

"Това означава, че складовете на компанията не могат да изнасят горива. Законът им позволява това, което е в завода, да бъде преработено до готов продукт", добави директорът на митниците.

Танов увери, че санкцията за "Лукойл" няма до доведе до сътресения и недостиг на горива на родния пазар. По думите му в условията на пазарна икономика горива могат да се внасят от цял свят и не вижда проблем в отнетите лицензи на компанията.

Причината за отнемането на лиценза е неспазеното от "Лукойл" изискване в складовете им да бъдат поставени измервателни уреди. Преди няколко дни от компанията поискаха от митниците да направят изключение и да удължат срока до края на декември 2011 г.

В сряда Танов обясни още, че от над 15 дни в "Лукойл" тече мониторинг и през този период заради липсата на измервателни уреди подчинените му са вписвали данните и ръчно са ги предавали в информационната база на агенцията. От вчера те следят и да не се допуска влизането на транспортни средства в складовете, както и да бъде запечатана тръбата, която подава гориво от "Нефтохим" към страната.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional