Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Трайков: Пазарът на горива може и без "Лукойл"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
vesti.bg

 

Пазарът на горива може да съществува и без "Лукойл", каза днес икономическият министър Трайчо Трайков по повод отнетите лицензи за управление на данъчни складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

Страната ни има достатъчно горива на склад, за да компенсира отсъствието на "Лукойл" от пазара за 6 месеца, каза Трайков в интервю за Нова телевизия и подчерта, че на този етап няма основания за поскъпване на горивата и държавата ще реагира при всеки опит за спекулация с цените.

"Рафинерията не е от значение и за данъците. Милиардите, които превежда тя, са средства от данъкоплатците, които купуват горивата. "Лукойл" не плаща корпоративен данък от две години", обясни министърът. Той е убеден, че като едно голямо структуроопределящо предприятие, даващо работа на хиляди хора, рафинерията има място в бъдеще. Тяхна е отговорността в най-кратки срокове да спазят изискванията, подчерта Трайков.

От: http://www.vesti.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional