Свободата днес и тук 03 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

„Въздържателите“ ог ГЕРБ крепят пиянството на един (чужд) народ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Може, може и още как- щом става дума да се държи като охранител на съветското наследство и неговата символика в България, което за ГЕРБ е явно по-важно дори и от „течната дружба“ с Путин. Ето един пример от гласуване на ГЕРБ, което опровергава Фидосова. Случва се буквално в рамките на денонощието, когато се състоя гласуването в парламента, за което госпожата така злополучно обобщава.

С гласовете на общинските съветници от групите на ГЕРБ, БСП и съветниците на „Атака“ Столичният общински съвет отхвърли предложението паметникът на Съветската армия да бъде демонтиран, уведомява в. “Сега”. Управляващите гласуваха „въздържал се“, като по този начин отново не заеха категорична позиция по въпроса. Така сториха и на извънредното заседание преди около месец, което трябваше да стигне до конкретно решение за бъдещето на паметника, но групата на ГЕРБ го провали, като не осигури кворум. Предложението беше на сините общински съветници. То предлагаше на Министерския съвет да изпълни решение още от 1993 г. за демонтиране на паметника, който да бъде преместен в строящия се Музей на тоталитарното изкуство в София. Другият вариант бе монументът да отиде в Димитровград, тъй като местната управа вече на няколко пъти заяви желание да го приюти.

В кабинета може и да има разнобой за настъпването на руския богатир „Лукойл“ по кутрето, както твърди днес в. „Труд“. А може и да няма, както светкавично отговарят в един глас и вицепремирът Цветанов и началникът му Борисов от екрана на две конкуриращи се телевизии ( макар че двамата са уличени документално с публикуваните от „Труд“ разменени реплики на заседание на правителството по темата). Може и да има уговорка със самото руско ръководство на „Лукойл“, както пък признава Борисов с уточнението, че то е било уведомено отдавна за предстоящата случка край Бургас. Може, може…Още много неща може-дори се оказа възможно лидерът на руския бизнес имперски интерес в България (досега?) да нападне вчера на пресконференция застъпника на същия този интерес Сергей Дмитриевич Станишев заради мнението му, че се разиграва цирк. Ами разиграва се, щом двама такива мастити водачи на едно и също лоби се карат, а трети печели от това раздаване на белязаните карти! Кой е третият ли? Ами питайте в Москва, там знаят.

Само едно не може: да се посегне на фундамента на съветското влияние в България. Там Златев поднася венци и плаща за поддръжката ( не ми е известно да го прави за някой паметник в прослава на български жертви, а и ще му е трудно – за реално загиналите във войната срещу националсоциализма близо 40 000 българи през 1944-45 г. няма паметник). Крепят крепко фундамента на крепката и непреходна (за тях) ценност на съоръжението, украсено с грозната лъжа за освобождението. Фундаменталисти в действие!

Радостните от този факт поклонници на култа към съветската окупация, към масовия терор над българите, диктатурата и загубата на суверенитет- все последици от „освобождението“ с днешни проекции-трябва да знаят, че грешат , ако си мислят, че това е „окончателно“ решение. Окончателни решения за ликвидиране на стремежа към свободата и истината има само в главите на строителите на концлагери, т.е. национал и интернационал социалистите. „Въздържалите“ се гербери ги подкрепят- това означава да стоиш настрана и да се „въздържаш“, когато закоравели хаймани налагат със столетни бухалки поставената на колене пред грубата сила собствена страна.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional