Свободата днес и тук 30 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Дянков: Ако Цветанов има друго мнение за “Лукойл“, то не е важно

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool

Вицепремиерът  и финансовият министър Симеон Дянков заяви, че в кабинета няма разнобой по въпроса с отнетия лиценз на “Лукойл“, тъй като дори другия вицепремиер Цветан Цветанов да има различно мнение, то “не е меродавно, не е важно“.  Преди ден Цветанов коментира, че счита решението за правилно, но според него преди да се отнеме лиценза е трябвало да има план какво ще се прави след това. Освен това той заяви, че гледа на случая и като шеф на предизборния щаб на партията.

Дянков заяви в предаването “Панорама“ на БНТ, че въпросът с изискването за измервателните уреди, заради липсата на които, бе отнет лиценза на компанията, е бил дискутиран многократно през 15-те месеца гратисен период. На въпрос защо тогава някои в правителството мислят, че това е дошло като гръм от ясно небе, Дянков отговори:  “Просто не са запознати със случая или просто не са свикнали с идеята, че законът е еднакъв за всички“.

“Не трябва да има предупреждения, ако си голям. Ако си малък, няма предупреждение, законът важи, ако си голям, същото правило трябва да важи. А е имало многократно протоколи между Агенция "Митници" и "Лукойл - Нефтохим", последният от февруари т.г., в който агенция "Митници" казва: не виждаме никакви измервателни уреди, последният срок е юни“, обясни Дянков.

Въпросът е изцяло в моите правомощия, аз отговарям за  Агенция "Митници". Когато ген. Танов дойде и каза, че отнемаме лиценза, защото вече всички законови норми са потъпкани от тази компания, имала е многократно възможност да направи всичко, което е необходимо, аз казах “да“, информирах премиера, той каза “да“. Това беше“, посочи още той.

“Не може да има разнобой, защото аз отговарям за това. И дори ако министър Цветанов има някакво друго мнение, в случая то не е меродавно, не е важно“, коментира още Дянков.

Дянков за пореден пък заяви, че скок на цената на горивата не би трябвало да има защото пазарът е свободен.  “За бензина специално "Лукойл" и сега, "Лукойл - Нефтохим", е само около 40 процента от пазара, 60 процента се внася от други фирми. Има достатъчно вносители, над 400 са лицензирани, така че не вярвам цената да скочи“, коментира той.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional