Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

„Лукойл“ спира доставките за БДЖ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
vsekiden.com

„Лукойл България“ е информирала в писмо до БДЖ, че спира доставките на дизел, съобщи бТВ, позовавайки се на свои високопоставени източиници в жп компанията и в Министерство на транспорта. Мотивът е, че железниците не си плащат и имат дълг от 2,5 милиона лева.

На практика държавната железница е в патова ситуация. Ако започнат преговори с други доставчици на гориво, от „Лукойл“ ще обвинят железниците, че се нарушава подписаният двустранен тригодишен договор. Той забранява доставки на гориво от конкуренти на „Лукойл“.

Затова БДЖ в понеделник ще плати 2,5-те милиона лева дълг на „Лукойл“ и в момента се търсят парите. Ако рафинерията поднови доставките, драма няма да има. Но ако „Лукойл“ пак откаже, тогава железниците ще търсят гориво от конкурентите на пазара.

Гориво на склад за влаковете има за 15 дни.

От: http://www.vsekiden.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional