Свободата днес и тук 26 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Трайков: Свикваме надзорния съвет на „Лукойл”

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Frognews

Държавата ще свика надзорния съвет на „Лукойл”. Това обяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, в предаването „Неделя 150” по БНР.
„Ще искаме свикване на надзорния съвет, за да видим какво се случва в „Лукойл”. Държавата притежава златна акция, което й дава това право. Утре ще стане ясно кога точно ще се проведе то”, каза Трайков.

Той увери, че проблем с горивата няма, освен а авиационното. „Това обаче е ангажимент на Лукойл Авиейшън, техният лиценз не е отнеман. Проблемът е техен”, каза министърът. В случая имаме наистина важен тест – в правова държава ли живеем и в държава с пазарна икономика ли живеем, коментира още Трайков. От друга страна ще видим тази компания наистина ли има монополно положение както се твърди. Те винаги са го отричали, допълни той.

„Симеон Дянков и Ваньо Танов си вършат работата. В случая очаквам и гражданите да подкрепят държавата. Компанията не изпълни ангажиментите си към фиска, затова Дянков има право да направи каквото направи”, посочи Трайков. Той добави, че е солидарен с работниците: „Те имат право на труд и компанията е длъжна да им го гарантира”. „Като министър на икономиката ме интересува това голямо предприятие да работи и да плаща заплати”, заяви Трайчо Трайков.

„Атомстройекспорт” разбраха, че няма смисъл да пълним джобовете на юристите и очакваме, че ще изтеглят иска. Ние имаме готовност във всеки момент да заведен насрещния иск, каза още енергийният министър. 1800-те тона самолетно гориво, които бяха деблокирани вчера от държавния резерв, ще стигнат само за 3-4 дни, коментира председателят на Асоциацията на българските авиокомпании Светослав Станулов.

„Засега ситуацията е овладяна. Няма нито един самолет, на когото е отказано зареждане с гориво. Проблемът е, че няма трайно решение. Ако преговорите с рафинериите в Румъния и Гърция за доставка на самолетно гориво не доведат до нищо, ще се наложи отново да се бърка в резерва“, каза Станулов.
 

  От: http://www.frognews.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional