Свободата днес и тук 29 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Тр. Трайков: Сега ще се види живеем ли в законова страна и в пазарна икономика

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Frognews

Не издържим ли някой от тези два теста, значи имаме сериозен проблем; в либерализиран пазар не би трябвало отсъствието на един играч да повлияе върху ситуацията, няма хипотеза горивото да не стигне!

Лукойл авиейшън е отговорникът за керосина, обяви по БТВ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Цялата ситуация е допусната от хора, свързани с някаква корпорация, не с правителството. През последните часове помагаме на Лукойл авиейшън, която е холандска компания и има изключителен договор с всички летища. В 9 часа имало среща на работната група, за да се проследи най-актуалната информация, осведоми Трайков.

Всички министри имали ангажимент в ресорите си да спазват своите задължения, добави той.

Хипотеза да не достигне гориво няма, ако се появи, се знае кой е виновникът, отсече Трайков. Искаме график от компаниите, които имат ангажимент по закон и по договори да спазват задълженията си; отговорността е на тези, които трябва да спазват законите. Мечтая за времето, когато новина ще е когато някой не е спазил законът, а не обратното; искаме да направим една друга България, каза министърът. Това е тест дали живеем в законова страна и в пазарна икономика. Не издържим ли някой от тези два теста, значи имаме сериозен проблем, каза Трайков. Това е либерализиран пазар; не би трябвало отсъствието на един играч да повлияе, добави той и посочи, че това било като в медиите - ако спре БТВ, това не означавало, че хората ще спрат да гледат другите телевизии.

Всеки има ресор, с който да се справи, повтори министърът, без да отговори категорично въпроса има ли разнобой в кабинета. Правителството трябва да покрие цялото общество и икономика. когато някой вземе решение, всички трябва да го подкрепим и да се съобразяваме.

Аз почти нямам минуси, каза Трайков, отговаряйки на въпрос дали играе или не играе карти.

Имахме среща с руснаците миналата седмица за иска им за Белене; те имат срок през тази седмица да кажат как ще продължават. Смятам, че в сручая по-добре е двете страни да си получат сумата, без от нея да се вадят пари за юридически хонорари. В момента има арбитражен иск от Атомстройекспорт; но ако няма такъв, проектът би вървял по-гладко, поясни той.

Никой няма интерес най-голямата компания да спре да работи и да не плаща акциз, коментира Трайков.

По повод темата за шистовия газ в България и даденото разрешение за това на американска компания министър Трайков каза, че в България е в ЕС, който има най-строгото екологично законодателство. По отношение на този конкурс това законодателство е спазено до последната запетая; това проучване ще трае няколко години и ако се стигне до решение за добив, ще се направи ОВОС. Ако се случи да се намери газ и се стигне до промишлен добив, само от приходите от концесията една община би вдигнала приходите си от 10 до 20 пъти,каза Трайков и осведоми, че евентуалният бюджет на една такава община ще се мери с бюджета на морските ни курорти.

     От: http://www.frognews.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional