Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Съдът "върна" лиценза на Лукойл

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
news.bg

Софийски Административен съд спря предварителното изпълнение на решенията на шефа на Агенция „Митници", с които е отнет лицензът на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

Делата срещу двете решения са образувани по жалба на Лукойл.

Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда.

Този извод съдът е направил, след като е съобразил обстоятелството, че жалбоподателят е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.

Съобразил е също така и обстоятелството, че са сключени договори с „Холдинг БДЖ" ЕАД и „Столичен транспорт" ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво.

Представено е и писмо от „Бългериан Авиейшън Груп", видно от което, не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива.

Определенията подлежат на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването им на страните.
На практика това означава, че складовете остават запечатани, докато не изтече този срок и евентуалното постановление на състава на ВАС.

Самите две дела ще бъдат разгледани по същество от Административен съд София - град на 31 август.

Припомняме, миналата седмица със заповед на шефа на митниците Ваньо Танов бяха запечатани двата акцизни склада на Лукойл. Причината е, че комбинатът не е спазил законовия срок за монтиране на измервателни уреди, отчитащи количествата гориво.

Това доведе до ситуация, в която Лукойл трябва да спре производството на петролни продукти, които от друга страна затрудни тези клиенти, които разчитат на 100 процента на доставките от Лукойл.

Ваньо Танов заяви, че Агенция "Митници" ще обжалва решението на съда по казуса „Лукойл".

От: http://news.ibox.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional