Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Лукойл" всъщност ще работи поне до обжалването

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool

"Лукойл" ще работи все едно, че има лиценз, докато съдът се произнесе". Това заяви във вторник сутрин по БНТ директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Така той обърна на 180 градуса позицията си от понеделник, че ситуацията не е променена и рафинерията все още не може да работи, когато коментира решението на Софийския административен съд за спирането на предварителното изпълнение на заповедта му.

Той поясни още: "в момента очакваме от съда да ни бъде връчено решение и ние да го изпълним. Аз не искам да коментирам решението на съда. Решенията на съда се изпълняват, така че ние ще се възползваме от правото си на обжалване".

Ваньо Танов посочи мотивите, с които може да се обжалва решението на съда. В определението си "Лукойл" твърдят, че са нанесени щети върху компанията. "Лукойл" не е страна по този договор, тъй като ние имаме договор с "Лукойл Нефтохим" и той е страната, която не изпълни договора", твърди още шефът на Митниците.

"Ние сме направили 4 опита да предупредим компанията и на последната проверка, през май тази година категорично сме казали, че ако не вземат мерки, то ще се стигне до тази мярка. Спазили сме закона изключително принципно", допълни директорът на митниците.

По повод твърденията, че със спирането на рафинерията ще процъфти търговията на черно с горива, Танов попита: "какво значи да процъфти търговията на черно". Твърдението, че с отнемането на лиценза на "Лукойл" е възможно да се разрасне сивата икономика. Възможно е да има спекулативно увеличаване на цената, може да се случи и обратното. Ако не работи рафинерията, други фирми могат да заемат мястото на "Лукойл" и да предлагат по-атрактивни цени.

"Аз мисля, че държавата ще победи. На "Лукойл им е ясно, че няма как да спечелят това дело, ако не са изпълнили закона", допълни Ваньо Танов.

Агенция "Митници" има 7 дни, за да обжалва пред ВАС решението на първоинстанционния съд да върне временно отнетия лиценз на "Лукойл". За 31 август пък е насрочено заседанието на Софийския административен съд, на което по същество трябва да бъдат разгледани двете жалби на рафинерията срещу законността на заповедта на Танов.

 

  


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional