Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Първанов - пръв приятел със сатрапа Асад

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Блиц

Поредният грандиозен скандал с президента на България Георги Първанов е факт – нашият държавен глава е единственият властимащ в страна от Европейския съюз, който открито и без свян другарува със сирийския сатрап Башар ал Асад, пише “Всеки ден”.

Преди 9 месеца диктаторът беше посрещнат със салтанати от Първанов. Нашият президент не се вслуша в съветите на дипломатите, че е недопустимо да предлага 2-дневно щедро гостоприемство на разбойник от калибъра на Кадафи.

На 9 ноември 2010 г. 2010 г. сирийският сатрап пристигна в България като завоевател – с внушителна лична гвардия от телохранители, а няколко придворни журналисти и с фалшивия имидж на приятел на мира, подкрепян от цял свят. От пресцентъра на президентството даже имаха наглостта да скастрят журналисти, попитали как е възможно оцапан до лактите в кръв наследник на клана Асад да се сдобива с европейска легитимация чрез Първанов.

Първанов дори планираше да награди Башар ал Асад с орден “Стара планина”, но беше предупреден от МВнР, че ще бъде атакуван лично от Николай Младенов и ще има протестна нота от Израел.

Най-скандалното е, че Георги Първанов все още подкрепя своя приятел диктатор. Иначе как да си обясним, че той още няма позиция за случващото се в Сирия. И че дори не е разпоредил да се свалят от интернет страницата на президентството снимките от посещението на жена му Зорка със сирийската президентша Асма ал Асад в детски социален дом.

Визитата на Асад в България съвпадна с учредяването са менте гражданския форум АБВ. Колко несъстоятелна е “алтернативата за българско възраждане”, става ясно от щедрото обещание на Гоце, изречено на 9 ноември 2010 г., когато Първанов обяви, че Сирия на диктатора Асад ще е първият клиент на евтин ток от АЕЦ “Белене”.../

От: http://www.blitz.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional