Свободата днес и тук 03 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пак ли ще настъпим руската мотика?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Бритиш Американ Табако” (БАТ) реши да не участва в приватизацията на българската тютюнева компания „Булгартабак”. За решението бяха посочени пазарни и стратегически причини, предаде агенция Ройтерс.

Оттеглянето на БАТ означава, че единствено регистрираната в Австрия „БТ инвест”, контролирана от руската държавна банка ВТБ, остава в конкурса за мажоритарния дял от „Булгартабак”.

Оттеглянето на БАТ не прави конкурса невалиден. Може да продължи и с един кандидат. Решението на Агенцията по приватизация зависи от качеството на офертата.(Фокус)

Фокусирахте ли аналогията? Питам, за да отговоря на многобройните запитвания, как и защо България е продала рафинерията си на руска компания през 1999 г. Оказва се, че отново никой друг не ни ще чудесното наследство, освен „братушките”.

Ако това се случи, ще имаме 100 процентно повторение на казуса с „Нефтохим”. Залежал български соцмонопол ( строен на принципа на слънчогледа, ориентиран към „северното сияние”) не предизвиква пазарен ентусиазъм другаде, освен в Русия. Готови са да ни купят с парцалите и едва ли причината е в това, че ги харесват.

Иди после казвай, че не ни обичали. Напомня ми на онзи афоризъм за децата: като малки са толкова сладки, че искаш да ги „изядеш”, а като пораснат съжаляваш, че не си го направил.

Ние сме си такива- няма да разочароваме хората и да пораснем без време!

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional