Свободата днес и тук 03 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руски медии за решението на съда относно отнемането на лиценза на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

Лукойл успя чрез съда да постигне възобновяване на дейността  си в България и компанията сега разполага с месец, за да реши всички противоречия с местните власти. Това пише руският икономически в. "РБК Дейли" по повод на вчерашното решение на Софийския административен съд да спре предварителното изпълнение  на решението на Агенция "Митници", с което е отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки.
   Решението на съда дойде тъкмо навреме - поради спирането на завода в България назряваше криза с горивата, отбелязва вестникът. "РБК Дейли" цитира анализици, които предполагат, че "България е трябвало да отиде на компромис с Лукойл, в противен случай на пазара би се получил по-сериозен дефицит на гориво. "Това противостояние е неприятно за руската компания, но не е критично", отбелязва старшият аналитик на "Арбат Капитал" Виталий Громадин, цитиран от вестника. "Положителното решение на  българския съд показва отсъствие на каквато и да е антируска скрита причина на фона на пречките за реализиране на съвместни енергийни проекти на двете страни. И разбира се, няма никаква целесъобразност да се спира преработката на основния преработващ  завод на страната", посочва Громадин.
   В информацията си по тази тема в. "Комерсант" цитира члена на Българския енергиен форум Атанас Тасев, според когото уреждането на кризата чрез временно възстановяване на лиценза съответства на интересите както на Лукойл, така и на българските  власти. "Комерсант" привежда и мнението на Валерий Нестеров от руската инвестиционна компания "Тройка Диалог", който заявява, че "формалните претенции на българските власти са разбираеми, но  да се спира производството на единствения нефтопреработвателен завод в страната е твърде принципно и опасно решение". Според Нестеров "съдът явно е отчел ситуацията с проблемите по снабдяване с гориво на авиокомпаниите и железниците, което може да стане голям проблем в курортния сезон".
    От: БТА

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional