Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ръка, ръце или крак да вдигнем?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Не бързайте да ме упреквате в партийна агитация след моята констатация: София е синя. Но е зона. Не знам другаде, но в столицата единственото сигурно нещо е глобата за нерегламентирано паркиране в синята зона. Точно като смъртта е, няма как да те подмине.

Не ме разбирайте погрешно, не съм против. Напротив! Не че обичам да ме глобяват, макар че и аз съм като България: ако не ми се скарат и не ми спрат някой транш, може и да не се науча на дисциплина, т..е. има и полза в глобяването (ми). Друго искам да кажа-във възторг съм, че има една система, която работи перфектно. Днес в столицата, утре в други градове.

Опитайте да се измъкнете без заплащане за кратко спиране в която и да е точка на синя София и ще видите, че наказанието ще ви споходи с постоянство, фатално и неизбежно както нищо друго в нашия живот. Как го правят? Трябва да служат за подражание, да обучават останалите кадри, заети със събирането на нашите вересии.

Може да ви спукат от бой посред бял ден на улицата в синята зона, да ви изнасилят и да ви ограбят, но нямате шанс да привлечете вниманието на „контролните органи“. Докато контролиращите паркирането са вездесъщи. Крачка встрани и се появяват моментално. Чудо! Дали пък обяснението не е в „платената услуга“? Министър Цветанов не е прав да се оправдава за даренията за МВР. Обратното, трябва да развие системата и платената услуга да стане достъпна за гражданите. Например: бият те и си плащаш на ръка на униформения, за да те откопчее ( в участъка), където си попаднат за изясняване на случая. Щом за откопчаване на закопчан с пранги автомобил може, защо да не се приложи и на човеците, с какво сме по-долу? Не е важно кое е справедливо ( то справедливост, ако се огледаме, никъде няма), за ефективност и организация на труда говорим.

Забелязвате ли, че като ви вдигат колата на мястото на извършеното от вас престъпление винаги има униформен фотограф. Снима усърдно за доказателство, че сте престъпник. Защо да не се приложи този подход и при сигнал за побой над вас? Идва униформеният, снима побойника и нарежда строго-артистично: „вдигни брадичката, давай сега в анфас, прас, а така…“. Може и за спомен само, а не за доказателство ( защото ония после ги пускат).

Но съм оптимист. От КАТ вече направиха първата стъпка против стъпкването на пешеходци. Съветват ни да вдигнем ръка на пешеходна пътека, за да оцелеем в състезанието с автомобилите. Вярвам в прогреса и смятам да вдигна и двете си ръце. Така ще се подсигуря двойно и ще съм сигурен победител.

А покрай колоните, които подпират властта в центъра на София, смятам да вдигна крак. Нали съм куче, според премиера Борисов!

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional