Свободата днес и тук 18 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Швейцария: Българската полиция прикрива мафия, която източва карти тук

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. "20 минют"

Българска мафия, прикривана от полицията в своята страна, е в основата на неправомерното манипулиране на банкомати в Швейцария. Швейцарските политици заплашват да спрат субсидиите. Несигурността се разраства в Швейцария. Никой не се чувства защитен от измамите с банкомати. Тази година вече са регистрирани 31 000 сигнала от хора, чиито карти са били източени.
Зад атаките с т.нар. скимиране стои българската мафия. Доказателството е, че от 19 души, арестувани през тази година за скимиране, 15 са от Балканите. Близо 5 милиона са щетите, а броят на атаките се е увеличил шесткратно в сравнение с миналата година. Само през първото тримесечие на 2011 г. финансовата група “Сикс” е установила 371 манипулации с банкомати, докато през 2010 година са регистрирани 135 случая.
Успоредно с това броят на картите Maestro, които се е наложило да бъдат блокирани и заменени, също расте експлозивно. Той нараства от 5500 през 2010 г. до 31 000 през тази година. Въпреки всички мерки престъпниците са успели да изтеглят пари от 2600 карти, което е довело до щети от около 5 милиона франка.
 
При последния случай полицията арестува в събота в Ааргау двама българи, поставяли на банкомати устройства, които копират данните от картата и пинкода. “Смятаме, че тези бандити се обучават в родната си страна и се изпращат на малки групи в Швейцария”, заяви Роланд Пфистер, говорител на полицията в кантона Ааргау. Трябва да се помни, че мошениците поставят втори четец на слота на банкомата и камера, която записва, когато се набира пинкодът.
Шефовете на тези мафиотски банди не припарват в Швейцария. “Като цяло арестуваме предимно дребни риби”, казва прокурорът на Нидвалден, Александър Вонвил. “За да се разбере кой стои зад тези хора, е нужно реално международно сътрудничество.”
И тъкмо тук нещата буксуват. Зад кулисите мнозина представители на правосъдието критикуват нежеланието на българските власти да сътрудничат. Германският специалист по мафията Юрген Рот не е изненадан от ситуацията: “В голяма част от България полицията и мафията са тясно свързани.”

Политиците засилват натиска
Якоб Бюхлер, депутат от Християн-демократическия съюз от Санкт Гален и председател на Комисията по сигурността в Националния съвет, планира да предложи замразяването на 257 милиона франка, които трябва да бъдат отпуснати от Швейцария на България като помощ за новите членове на Европейския съюз. “Ако българите не станат по-сговорчиви, да не очакват да получат нашата субсидия.” Той ще депозира предложение в този смисъл до президента на Конфедерацията, Мишлин Калми-Рей.

 

От: http://www.e-vestnik.bg/

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional