Свободата днес и тук 26 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бойко Борисов: Ние строим, докато други банкрутират

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.bg

България строи магистрали и прави инфраструктура, докато другите държави банкрутират, каза премиерът Бойко Борисов след инспекцията на магистрала "Тракия“ в сряда.
На въпрос как ще се справим с новата криза и има ли буфери за нея, министър- председателят отговори: "Буферите са строежите. Колкото повече една държава строи, толкова по-добре за народа й. Ами, когато е трябвало, сме затягали коланите, затова ние строим сега, а други държави банкрутират, рушат се, свалят им рейтингите и се тресат в криза. Ние, когато сме били в криза, те са правили магистрали, правили са инфраструктура. Сега ние ще правим, докато те си оправят техните дефицити."
Премиерът е останал доволен от хода на строителството на магистрала "Тракия“.
Той поясни, че прави проверките лично, защото е свикнал сам да си върши работата.
"Така инспектирахме "Люлин", видяхте, след 3-4 години забавяне, стана си в срок, стана както трябва. Така си инспектирахме спортната зала, стана в срок, стана както трябва. В момента инспектираме Южната дъга, инспектираме "Марица", инспектираме "Тракия", инспектираме "Хемус"“, каза премиерът.
Той бе придружаван от строителния министър Росен Плевнелиев, който отхвърли твърденията за оскъпяване на строителството на магистрала "Тракия“.
"Магистралата не се е оскъпила до момента с един лев“, казва Плевнелиев. Според него "това, което трябва да се знае, че за пръв път от 20 години проблемът с мочурищата - 12 км в участъка от Ямбол до Карнобат“, ще бъде решен по най-прозрачен начин, а не от заговаряне със строителната фирма.“
За решаването на този проблем правителството отпусна вече 13 млн. лв. на Министерството на земеделието, за да ремонтира напоителните си канали, които заливали трасето. Това са хиляди декари залята земя, превърната в мочурище и тресавище, защото предишните управляващи не са поддържали системите повече от 22 години, посочи премиерът Борисов.
Освен тези пари Пътната агенция ще получи допълнително до 15 млн. лв. за решаването на проблема със слабите почви в участъка.
Към момента на строителите са платени общо 135 млн. лв., каза министър Плевнелиев.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional