Свободата днес и тук 21 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Омбудсманът поиска "ампутации" в съдебната система

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
new.bg

Проблемите в съдебната система се задълбочават. Ще трябва да правим операции. Това е гангрена, заяви националният омбудсман Константин Пенчев.
Ще трябва да режем крайници, да ампутираме. В момента се получава един организъм, пълен с метастази, добави той пред БНТ.
Константин Пенчев изрази силно разочарование от сегашното положение на съдебната система: „Не знам как ще променим хората, магистратите, по места. Виждате, че от доклад на доклад става все по-лошо".
По думите му най-ниско е доверието в съдебната система. Според него проблемът е в това, че много магистрати искат да се запази статуквото. „Фактически магистратите са несменяеми. Те са възпитани по такъв начин, така са научени," категоричен бе омбудсманът.
Константин Пенчев смята още, че реформа трябва да направи обществото - чрез обществения консенсус. Вече става късно. Всеки има вина за всичко, от най-ниското до най-високото стъпало, допълни той.

 

От: http://news.ibox.bg

 

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional