Свободата днес и тук 01 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Внимание: канибал ни кани за вечеря!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Борисов им предложи да си вземат чинията на Бузлуджа и от БСП си я пожелаха наистина.
Трайчо Трайков им предложи ( на началниците на БСП в Русия) да си платят за старото оборудване, отмъкнато от тях от площадката в Белене и руснаците са готови да го направят на цената на самата АЕЦ „Белене“.
Много трябва да се внимава какво им предлагаш. Има голяма опасност да се съгласят! Не само нямат нищо против да им подарят държавна собственост, като ненужният ( освен на тях) бетонен комунистически бункер в Балкана, но и настояват за това. А и от тях да мине- готови са да платят цели 61 милиона за ненужното ( освен на тях) старо желязо от Белене, но само срещу (незнайно колко точно) милиардната поръчка за строителството на ядрената централа.
Как се преговаря с такива преговарящи? Имат особеното „чувство за хумор“ на човекоядец, който те кани за вечеря и ти предлага сам да се намажеш с олио и да си носиш любимите му подправки, за да го улесниш.
Човек трябва да си преговори историята преди да се захване да преговаря с тях. Защото те разчитат на невежеството и евентуалната наивност, когато твърдят, че имат основания да са горди с партията, защото от 1944 г. никога не била „против“ а винаги „за“, както заявява младежкият соцлидер Явор Гечев. Ако примерът с човекоядството ви се вижда абстрактен, ето нещо по-конкретно: след въпросната 1944 г. под ударите на национализацията попадат стотици хиляди българи и още толкова – в концлагерите и на онзи свят, изпроводени там от гордите предшественици на Гечев с куршуми, мотики, лопати и живи клади. Сега той и шефовете му твърдят, че тези хора са били „за“ и са нямали нищо „против“.
Историята учи още, че по метода на насилствено налаганата дружба България беше осеяна с доказано убийствени за природата и икономиката гигантски предприятия, като ГОРУБСО, Кремиковци и т.н. Но сега отново искат да всяка цена да продължат традицията с АЕЦ „Белене“, каквато нито една друга страна от ЕС не си и помисля да строи с руска технология и пари на своя територия. И били готови да платят евентуално 61 милиона, за да направят пробив и да създадат прецедент в ЕС на стойност за милиарди.
Същевременно активираха съвместно най-новата си идеологическа кампания: „не на (фа)шистите“ защото България си позволява да преговаря с друг по този въпрос. И не с кого да е, а с американци. Ако Русия беше разработила технологията за добив на шистов газ ( а не се съмнявам, че в обстановка на типичната за тях секретност там ревниво бързат да наваксат изоставането), лозунгът сега щеше да е обратен: „смърт на фашистите, които не признават шистите“! Другарят Калфин, кандидат за наследник на др. Първанов на поста главен наместник на руското енергийно лоби в България, вече изнесе пред скоби тази кауза. И в интернет я пренесе. Дори и авторът на този блог, без да бъде питан, е „приобщен“ към нея като член на група, която се бори срещу (фа)шистите.
„Чрез нахалство, към прогрес“ – имаше такъв шеговит израз, обобщаващ подобен манталитет още по времето, когато да си търсиш правата се смяташе за нахалство, поради което всички търсеха „връзки“ и процъфтяваше философията и практиката на „втория начин“. Явно и днес така ни работят: с „връзки“ в рамките на Петата колона и по „втория начин“. Канят ни вечеря с наточения нож зад гърба си.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional