Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

50 години от 13 август – издигането на Берлинския зид

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Милен Радев

В нощта на 12 срещу 13 август 1961 г. започва изграждането – отначало с телени мрежи и бетонни блокове – на Берлинския зид.
Символична за съдбата на разделения град е Църквата на помирението (Versöhnungskirche) на Бернауер щрасе. Останала без енория, по средата на граничната зона тя бе взривена през 1985 г. от властите на ГДР от съображения за сигурност. На нейното място през 2000 г. бе построен и осветен дървен параклис.
Тази нощ – от полунощ до сутринта в 6 часа в него се четоха биографиите на поименно известните убити край Берлинския зид. Трудно е да се опишат чувствата след това концентрирано разтърсващо осъзнаване на комунистическото престъпно безумие. В памет на загиналите жертви представям този скалъпен на недоспала глава албум:

50 години от 13 август –

От: http://de-zorata.de


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional