Свободата днес и тук 29 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

При нередност в "Лукойл", щетата за държавата ще е сериозна

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
mediapool.b

“През последните 10-15 дни “Лукойл Нефтохим” са свършили наистина огромна работа. Част от изискванията ще ги изпълнят в рамките на 2-3 месеца. Другите, свързани с доставка на по-сложни уреди и спиране на производството за монтирането им, ще ги покрият до края на 2012 г.”. Това заявява шефът на Агенция Митници Ваньо Танов в интервю за вестник “Капитал”. “Всичко останало реално могат да го изпълнят за шест месеца. Това показва, че ако възнамеряваха да спазят закона и да се съобразят с неговите рамки, можеха да го направят”, отбелязва още той.
Танов отказва да коментира решението на ВАС по казуса. “По принцип в правовите държави решенията на съда не се коментират, те се изпълняват. А и как да коментирам например, че в едно от определенията на съда се говори за "Лукойл Нефтохим България", когато такова дружество няма”, заявява шефът на митниците и допълва, че се надява при гледането на делото по същество “нещата да се развият по друг начин”.
Танов твърди още, че ако “има нещо нередно в “Лукойл” щетата в държавата ще е огромна. За да се аргументира шефът на Агенция “Митници” обяснява, че преди 2009 г., т.е. преди промените в Закона за акцизите, проблем е бил нерегламентираният внос на горива. "В момента не е възможен внос на горива, без те да бъдат регистрирани. Там 100% агенцията контролира това, което влиза в страната. Това, което излиза, също се контролира”, добавя Танов.
“Вътре в страната, като изключим "Лукойл Нефтохим", имаме пълната картина на това, което се освобождава за потребление всеки месец. И тези данни се сравняват с декларациите на търговците. Разлика между това, което показват уредите като изведено от данъчните складове, и това, което се декларира, няма”, твърди Танов.
"Затова за нас е много важно и рафинерията да изпълни изискванията, за да имаме цялостна картина. И е важно, защото "Лукойл Нефтохим" държи голяма част от пазара на едро. Ето защо, ако има нещо нередно в рафинерията, щетата за държавата ще е сериозна”, допълва той.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional