Свободата днес и тук 29 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

София не прие пътната карта за АЕЦ "Белене"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
kafene.net

Националната електрическа компания (НЕК) не смята, че предложената от руската "Атомстройекспорт" пътна карта за строителството на АЕЦ "Белене" може да бъде оформена като договор с правни последствия, съобщи "Дневник".

Изданието цитира отговор на българското държавно дружество на руския му партньор, предложил проекти за пътна карта и за нов анекс, с който споразумението за строителството на централата да се удължи до края на 2011 г.

От руската компания обявиха в съобщения до българските медии, че очакват отговор от НЕК до понеделник, 15 август.

Днес, два дни по-късно, НЕК в съобщението си не коментира подписването на пореден 14-ти анекс. Срокът на сега действащия - 13-ти,  изтича в края на септември.

От НЕК повтарят позицията си, че постигането на окончателно споразумение с "Атомстройексторт", която беше избрана за строител на централата още през 2006 г., зависи от резултатите от пазарните проучвания, оценката на риска и окончателното уточняване на финансовите параметри на проекта.

В писмото отговор се казва още, че НЕК се надява продуктивните дискусии във финансовата работна група да бъдат възстановени, както това предвижда Споразумение 13.

Оттам прогнозират, че първоначално посоченият от тях срок 1 септември 2011, в който да бъдат договорени подробни графици и срокове за движението на проекта "Белене", вероятно няма да бъде спазен. Причината според НЕК е по-затруднената работа на финансовата работна група поради забавяния на  "Атомстройекспорт".
 
    От: http://kafene.net

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional