Свободата днес и тук 29 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ГЕРБ управлява София в стил "ДАНС"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Йордан Велев

Столичната община се управлява в стил "ДАНС" и "МВР", заяви в четвъртък кандидатът за кмет на Синята коалиция Прошко Прошков. Той остро разкритикува обявената в края на юли обществена поръчка за изграждане на първия модул от информационната система на Столичната община, който ще струва около 3 млн. лева. Прошков смята, че поръчката се обявява в "12 без 5" преди избори, с което ГЕРБ прави опит да ангажира следващото управление на града със своите договори.
Кандидатът на десните коментира още, че информационната система не се прави в интерес на гражданите, а за "неефективната общинска администрация".
"Тази обществена поръчка е за управление на някакви процесчета вътре в самата администрация. Тази система няма да доведе до качествено подобрение на прозрачността на общината и не е информационната система, за която мечтая аз", каза Прошков.
Той обясни, че ако стане кмет, ще изгради система, която да проследява в реално време къде се влагат парите на столичани и как и за какво гласува всеки общински съветник.
"Поръчката е за една остаряла и неефективна информационна система, целяща да автоматизира една неефективна администрация. Малко като на свинче – звънче. Самият кмет Йорданка Фандъков призна, че няма координация в администрацията", каза Прошков.
По думите му през последните 6 години ГЕРБ управляват София с милиционерски маниер и "един експерт в сферата на образованието като Йорданка Фандъкова" също се е подвела да говори за сигурността на общината".
"Време е да се разбере, че Столичната община не е МВР, не е ДАНС. Нека Фандъкова спре да говори за "сигурността" на София. Побъркаха се тия хора", каза Прошков.
В същото време кандидатът на СДС и ДСБ за кмет на София отхвърли възможността за разцепление на дясната коалиция заради споровете между двете партии за квотите в листите. ДСБ държи да излъчи 2/3 от кандидатите за общински съветници заради преимуществото си в София, а СДС държи на паритет както при предните избори. Тогава двете партии успяха да вкарат общо 10 общински съветника, като всяка имаше по петима представители в градския парламент.
"Няма риск за разцепление на коалицията. Това са нормални разговори между двете партии и съм сигурен, че ще се намери решение", каза Прошков.

От: http://www.mediapool.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional