Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Съдилищата във Великобритания стават по-строги, а затворите се препълват, сочи проучване на "Гардиън"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
БТА

 

Съдилищата във Великобритания произнасят срещу обвинените участници в размириците присъди, които са средно с 25 на сто по-големи от обичайните за подобни деяния, пише днес английският  "Гардиън", като се позовава на собствен анализ на 1000 съдебни дела за размириците, разгледани досега от магистратите.
   Данни доказват за пръв път, че няколко отделни случая - вкл.  четиригодишната присъда за призиви по "Фейсбук" към безредици -  са признак за тенденция към по-голяма строгост на правосъдието.  Безпрецедентният достъп до резултатите от националното правосъдие разкрива, че 70 процента от обвиняемите са останали в  ареста да изчакат явяването си пред съда. А това е довело до увеличаването на броя на обитателите на затворите до рекордните   86 608 в Англия и Уелс, посочва "Гардиън".
   Освен това според вестника 56 от 80-те подсъдими с предишни присъди незабавно са получили нови срокове затвор. А горните 70 на сто за мярката задържане под стража до съдебното дело са несравними с "нормалните" 2 на сто от нарушителите, които остават в ареста.
   Над половината от получените присъди затвор са по обвинения за кражба или боравене с откраднато имущества, като средната присъда е 5,1 месеца. Това е с 25 на сто повече от средната присъда за такива деяния, която възлиза на 4,1 месеца, сочи статистика на министерството на правосъдието, цитирана от "Гардиън". Нарушенията на обществения ред са довели до присъди средно с 33 процента по-дълги от "нормалните", а тези за нападения срещу полицай са вкарани в затвора за срокове с 40 на сто по-големи от традиционните.
   Управители на затвори казват, че увеличаването с 677 на броя  на затворниците през миналата седмица, предизвикано от по-суровите съдебни присъди, е вкарало системата от затвори във Великобритания в "безпрецедентна ситуация", посочва вестникът.
Разработени са спешни мерки за разкриване на повече места в затворите и ремонти в тях, за да не се прибягва до обичайната извънредна мярка хора да излежават присъдите си в полицейски арести. Спешните мерки трябва да започнат да дават резултат през  следващите две седмици.
   Рекордният брой присъди поставя затворите и институциите за  млади нарушители под нарастващ натиск, тъй като в системата сега има 1485 свободни места и не е изключено директорите да окачат табелки "Затворът е пълен", пише "Гардиън.
    (БТА)

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional