Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

В правителството се сблъскват две култури – милиционерската и експертите от запад

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Разсекретената грама на американския посланик Джеймс Уорлик и интервю на предшественика му Джеймс Пардю фокусира анализите на политолозите Татяна Буруджиева и Евгений Дайнов по Нова ТВ.

Според тях показателно и съвсем не случайно е, че и двамата говорят за “бабаит” и “бабаитска държава”, визирайки настоящия премиер и похода му към властта.

Наблюдаваме едно културно явление. Борисов още от секретар на МВР играе ролята на американски култов герой от комиксите. Американските служби го разпознават и го приемат като близък до тях. Проблемът обаче е, че той не постига очакваните резултати. Като стил го докарва – юнак, но ги няма резултатите, обрисува ситуацията Евгений Дайнов.

Татяна Буруджиева припомни, че лично премиерът пуснал култовата фраза – мутрите вече са добре облечени бизнесмени. Според нея американците се забавляват на наш гръб, а проблемът на всяка критика е ефектът на дадено управление. 
Те не могат да преглътнат факта, че се нарушават тяхните интереси по отношение на Русия и организираната престъпост, заяви Буруджиева.

Дайнов доразви темата, като обяви, че и европейските, и американските ни партньори се фокусират главно върху върховенството на закона, а по тази тема не се случва нищо.

Но именно тя ни приближава или към Европа, ако доминира това върховенство на закона, или към Русия, ако то отсъства, коментира той.

Двамата политолози не подминаха и темата за конфликтите в кабинета и ролята на премиера непрекъснато да помирява враждуващите си подчинени. Според тях от самото начало на управление на ГЕРБ, че вицепремиерите Дянков и Цветанов не се понасят. Проявявали се две системи – по различен начин се представят и възприемат излезлите от средите от МВР и идващите от западния свят експерти. В случая се сблъскват две различни култури и Борисов трябва да избере между експертите и милиционерите, подчерта Евгений Дайнов.

Слабостта на Борисов обаче била, че отлага непрекъснато избора си, до последно и така създава напрежение в кабинета.
Към лагера на експертите от западен тип Дайнов причислява министрите Дянков, Трайков, Плевнелиев, Московски и донякъде Младенов. А в другото поле били Цветанов, Мирослав Найденов и верните партийци.

Татяна Буруджиева бе категорична, че ако ГЕРБ продължи да отлага проблемите, няма как да се класира за втори мандат. Тя прогнозира втори тур за президент, на който ще се състезават ГЕРБ и БСП.

Дайнов също подкрепя прогнозата за втори тур, категоричен е, че сините и Атака няма да стигнат до него, но имал съмнения за неприемливия Калфин.

 

От: http://www.frognews.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional