Свободата днес и тук 31 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кое гигантче ми е източвало паничката, пита българското джудженце

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Кое гигантче ми е яло от паничката, пита днес българското джудженце с две години закъснение. Така ми звучи следното откровение:
“Агенция „Митници“ проверява дали „Лукойл Нефтохим“ не се източва от дъщерната си „Литаско България“, която стои на входа и на изхода на комбината, съобщи за БНР шефът на агенцията Ваньо Танов.
„Литаско“ е междинна фирма, регистрирана в Швейцария, която определя цената и на суровия петрол и на изнасяния готов продукт и е възможно печалбите да се акумулират в нея, а „Лукойл“ да отчита загуби, поясни той.
Проверката е трудна заради регистрацията на дружеството. „Веригата се скъсва и ние не можем да извършваме никакви проверки, т. к. износът е основно в офшорни зони и не можем да твърдим, че това са реални сделки и има плащания между „Литаско“ и офшорните компании“, посочи Танов.”( Кафене.нет)
Нещо повече ( или по-малко?): през последните две години „Лукойл Нефтохим“ не е платила нито лев данъци, защото отчита загуби, а внесените от нея акцизи и ДДС се покриват от потребителите, заявява също Танов като за пореден път опровергава твърдението за руската компания като най-големия благодетел на бюджета. А се оказва нулев. Още една нула и ще се размирише съвсем!
Парадоксът е особено голям и поради също така особено големите обеми на изтеклите преди лъжи в духа на „течната дружба“, че данъците на руския монополист са фатално важни за държавата (му),поради което самият премиер Борисов призова своя министър Трайков да си трае и да гълта обидите по свой адрес, разпространени с имперска надменност от централата на „Лукойл“ в България след като министъра се усъмни в лоялността на компанията. Близо половин година по-късно, когато изборите са приоритет и в крак с времето ( в Москва, където Путин погна „Лукойл“ за същите прегрешения), ставаме свидетели на продължаващата дружба на нов глас. Руският силен човек гълчи „Лукойл“, който си посипа главата с пепел, а върху вързания великан се нахвърли и българското джудже, което, според посланик Макълдауни ( в неин разсекретен доклад) е в креватчето с мускулестите „Лукойл“ и „Газпром“.
Сега е вече само с „Газпром“, докато „Лукойл“ е в „двете нули“.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional