Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Отказът от „Бургас - Александруполис“ остава за след изборите

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
livebiz.bg

България протаква с още един месец официалното обявяване на решението за проекта за изграждане на петролопровод „Бургас - Александруполис“. Това става ясно от решението на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да удължи с един месец внасянето на преработения доклад за оценка на въздействието върху околната среда и водите (ОВОС). Това е станало по искане на международната проектна компания “Трансболкан Пайплайн“, съобщиха от МОСВ днес.


Преди месец министерството отхвърли за трети път доклада на компанията след като наскоро бе предан алтернативен вариант за ОВОС, включващ разтоварването на нефта в Бургас на пристанище вместо на буйова платформа в откритото море. Краят на август трябваше да е последният срок за “Транболкан пайплайн“ да приведе проекта си според изискванията на МОСВ, ако иска да получи положително становище и да започне общественото обсъждане на проекта. По процедура изпълнителят на проекта може да поиска допълнително време за подготовка на документите си. Предстои “Трансболкан Пайплайн“ до края на септември да внесе окончателния си преработен ОВОС, а МОСВ до края на октомври 2011 г. да се произнесе по него. Тоест срокът за взимане на решението остава за след президентските и местни избори в страната.

        Според запознати източници, съдбата на проекта вече е решена и българските власти само протакват с цел да не плащат между 200 млн. и 1 млрд. долара неустойки, с които заплашват руските акционери - „Транснефт“, „Роснефт“ и „Газпромнефт“. Информацията се потвърди и от вицепремиера и министъра на финансите Симеон Дянков, който отрече пред LiveBiz възможността проектът да бъде изграден дори ако бъде предложена комромисната технология с изграждане на пристанище в Бургас. В същия дух се изказваше и премиерът Бойко Борисов, според който "хората не го искат" този проект да се реализира.
 

От: http://www.livebiz.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional