Свободата днес и тук 28 Септември 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Една "научна" биография

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Лари

По-долу представената CV на учен може да се срещне само в българското публично пространство,
http://www.duma.bg/duma/node/20594 .
Тук не е само въпросът колко е професор и д-р на икономическите науки този "учен". Въпросът е че такива титулувани учени спокойно виреят в българската деполитизирана наука, че става въпрос за преподавател в два български ВУЗ-а (УНСС и УНИБИТ (Университета по библиотекознание и информационни технологии).
Ето една прекрасна илюстрация на тежката болест на българските обществени и хуманитарни науки, която се лекува само със спешна хирургическа интервенция.
ЛЛ
 
ДИМИТЪР ИВАНОВ е професор, д-р на икономическите науки. Роден е в София през 1951 г. Завършва висшата специална школа на МВР (1976 г.), Философския факултет (1981 г.) и Факултета по журналистика (1986 г.) на СУ "Св. Климент Охридски". Работи в Шести отдел, шесто управление на Държавна сигурност (1976-1990 г.) и е последният началник на отдела. Под негово ръководство се реализират разработки за корупция в административния и управленския апарат и по опазването на културно-историческото наследство. След 10 ноември 1989 г. е ръководител на оперативната група по делото срещу Тодор Живков. Автор е на "Маоизмът и световният революционен процес" (1981 г.), на сценария за документалния телевизионен филм "Иван Бонев - Витан" (1986 г.); "Стефан Стамболов - исторически очерк" (1989 г.). Уволнен е от службите през 1990 г., от 1991 г. до 1996 г. е вицепрезидент на "Мултигруп". Днес е председател на фондация "Арете", прераснала в първи частен музей, и на Института по теория и практика на лидерството, преподавател е в УНСС и УНИБИТ (Университета по библиотекознание и информационни технологии).
ЦИТАТ:
"Цял полувековен период се движехме напред и нагоре"


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional