Свободата днес и тук 04 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Консултантът HSBC одобри проекта „Белене”

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Георгиев

Страната ни ще поиска нова отсрочка за изграждането на АЕЦ "Белене". Ще настояваме пред руската страна споразумението за строителството на втората ни атомна централа между НЕК и Атомстройекспорт да бъде удължено до края на януари, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Енергийният министър посочи, че вече са готови първите резултати от работата на консултанта по проекта - банката HSBC. Според техните заключение по проекта може да се работи, но трябвало да се има предвид, по думите на Трайков, че разликата между „печеливш" и „губещ" проект е много тънка.

Руската страна предлага да предостави част от финансирането за изграждането на "Белене". Поради тази причина основните разговори с руснаците са насочени към договарянето на цената на ресурса, заяви Трайков.

В началото на юли НЕК и "Атомстройекспорт" подписаха допълнение за удължаване на споразумението за АЕЦ "Белене" от 2006 г. до 30 септември 2011 г.

На конференцията стана ясно, че над 540 000 абонати у нас ползват централното отопление. Цели три-четвърти от енергията се използва от битовите абонати. В същото време обаче 23% от топлинната енергия се губи по топлопреносната мрежа, посочи Трайков.

Според енергийният министър топлофикационните дружества трябва да намалят загубите си, като се модернизират, за да могат да оцелеят на пазара.

 

От: http://news.ibox.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional