Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Кой оцапа пейзаха

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Румен Белчев

На нас винаги някой ни е крив.

Клечим сега край двата пресни гроба и трите подпалени къщи и разсъждаваме - кой е крив за тая кървава мешавина?

Прокуратурата - единственото място в България, където никога не са чували и не знаят как от двайсет години насам се наричат ментетата по алкохолните щандове?

Прокурорите по длъжностна характеристика не убиват и не палят.

Полицаят, издал на любителя шофьор Рашков, самоназначил се за цар, документ, че може да си кара и по забранените улици и площади?

И той не е виновен - той даже си няма запалка в джоба.

Съдиите, заради чиито присъди непрекъснато ни осъждат в Страсбург, построили по курортите хотелчета със спастрени от мизерните си заплати левчета?

Те са прекалено заети с делото за грабежа на трезора в София, откъдето според вестниците бандюгите били задигнали останалото от скромното няколкоетажно строителство.

Партиите, които през година обикалят махалите с пачки в джобовете, за да си осигурят пълна изборна победа, след която пак да имат възможност да служат на народа и се ръководят във всичките си действия от интересите на народа?

Няма да политизираме - така ни беше речено от най-високо място.

Футболните агитки, които отиват на мач, не за да го гледат, а за да се посбият и потрошат нещо? Какво да му гледат те на мача - резултатът се знае от седмица и букмейкърите даже не приемат залози за него.

Мутрите, които предизборно подозрително зачестиха в телевизиите да обясняват как в началото на прехода се били себедоказвали, като малко биели, малко палели, малко взривявали и съвсем малко стреляли, но сега вече само строят параклиси и се грижат за сираците?

Те безплатно нищо няма да запалят. Пък и вече им понатежаха годинките.

Националистите, които искат да направят едни на сапун, а останалите да прекарат под ножа?

Те не били искали това - само привържениците им го викали.

Министърът на интериора, който при граждански размирици, започнали с убийство и преминали в масови палежи, води предизборна агитация, вместо да си вдигне гащите и отиде в Катуница да начука канчетата на подчинените си?

Той е в отпуска.

Социолозите, които ни убеждават, че сами сме си виновни за дереджето, защото преходът завърши и кой успял, успял - кака се ожени?

Те имат алиби - по време на размириците висяха в телевизорите да обясняват кой колко процента ще изкара на изборите. Сякаш и ние, като футболните агитки, не знаем как ще свърши мачът...

Старият Булгаков го беше казал - разрухата в държавата започва тогава, когато хората така загубват понятията за добро и зло, за елементарни почтеност и ред, че започват да пикаят покрай тоалетната чиния.

Стоим сега край подпаленото село и се чудим - кой ни оцапа пейзажа?

Много просто - всичките ние.

Но за това е криво холандското правителство, което кой знае защо не ни иска в Шенген.

От: http://www.starshel.bg/


 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional