Свободата днес и тук 22 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Волен Сидеров постави изискванията си към ГЕРБ - "Атака" да вземе МВР

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. "Дневник"

След две години почти безрезервна подкрепа за ГЕРБ единствената останала партия - партньор на управляващите, "Атака", излезе с исканията си - оглавяване на вътрешното министерство. "Имаме много подготвени хора, мисля, че даже ни го дължат - за две години безкористна подкрепа в крайна сметка могат да ни дадат едно министерство", заяви в интервю за БТА лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

В началото на мандата кабинетът на Бойко Борисов, който не разполага с пълно мнозинство в парламента, а има 118 от общо 240 депутати, беше подкрепян както от "Атака", така и от "Синята коалиция" и РЗС. Впоследствие десните и хората на Яне Янев се отдръпнаха от правителството и единствено групата на националистите продължи да гласува с представителите на управляващите. ГЕРБ обаче не е изцяло зависима от "Атака", тъй като десетина от независимите народни представители, напуснали групите си в последните две години, заявиха, че ще подкрепят управляващите.

Досега "Атака" беше хвалена от премиера, че са единствената формация, която нищо не е искала в замяна на това, че помага на управляващите да прокарва решенията си през пленарната зала. Водачът на националистите Волен Сидеров днес промени това положение, като поиска партията му да поеме контрола над МВР. Той направи това в интервю, публикувано малко след като с поведението си Сидеров накара представителите на останалите политически сили да напуснат студиото на сутрешния блок на Би Ти Ви.

"Атака" се е доказала като последователна в борбата срещу престъпността и корупцията. Знаем как да накараме МВР и полицията да работят за сигурността на гражданите, а не за сигурността на Кирил Рашков", каза Волен Сидеров пред БТА.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional