Свободата днес и тук 08 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Продължава мутацията на нацията чрез профанизацията на информацията

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

На вестникарски жаргон прекрояването на вече готовия брой се нарича „мутация“. Пример: моя милост се оказа причина за такова прекрояване, когато спират в печатницата в. „Новинар“ през октомври 2006 г заради „промъкнала се“ през цензурата статия на Иван Бакалов, в която застава на страната на принудения да напусне Би Ти Ви Иво Инджев ( разполагам с факсимилие на набраната за печат и свалена в последния миг статия). Обясняват на автора, че не искат да се карат с президента Първанов- т.е. главният редактор Любен Дилов издава държавния глава неволно като поръчител на прогонването ми и организираната след това допълнителна „гонка“ срещу мен в медиите под формата на забрана да бъда споменаван дори, камо ли подкрепян…

Най-куриозният в близкото минало и същевременно показателен за това какво е предизвикало друг подобен случай отново е свързан с Първанов. Придружаващия го в Мексико кореспондент на в. „24 часа“ Георги Милков препредава казаното на един прием от Първанов, че няма да остане в политиката след края на мандата му, ако жена му не му позволи. Както е редно, подобна сензация се появява на първата страница на изданието, но…само на част от тиража. Колелото на властта, в което се навърта винаги услужливата на президентския каприз главна редакторка Венелина Гочева, се завърта и спира отпечатването. На сутринта читателите си купуват вестник, доста различен от първоначалния му вариант, продаден предишната вечер по софийските улици ( разполагам с двата различни варианта от една и съща дата).

Ако слушате сълзливите оплаквания на Първанов днес и още по-лигавите „падсказвания“ на интервюиращи го, като Валерия Велева ( която предпостави в интеврюто си с него образа на президента като „страдалец“ от непочтително отношение на медиите към него), той излиза направо мъченик на попрището на медийното очерняне в жълтия печат ( парадоксално, той е по-свободен, защото не разчита на милостта на президентския приятел, рекламния бос Красимир Гергов, а си изкарва парите от високи тиражи). Всъщност истината е, че тъкмо изолирането на критиката спрямо него в жълтите издания прави още по-релефен фактът, че в останалите, където цари наложената от корпоративните и икономическите механизми „дисциплина“, можете и днес да видите по негов адрес само самохвалните му тиради и още по – хвалебствените ценки на обслужващия го персонал на блюдолизци под журналистическо прикритие.

Този факт лъсна отново на челото на българската медийна действителност , която „пропусна“ да забележи като нещо значимо наистина сензационното появяване на (още) един бивш офицер от личната гвардия на президента, в каквато той е превърнал отдавна Националната служба за охрана. На пресконференция в София, подобно на колегата си Николай Марков, прогоинен от службата след опит за публични разкрития за злоупотребите на държавния глава с нея, бившият офицер Пламен Устинов изобличи Първанов като бос, посредничил в уреждането на сметките между нарочен за поръчково убийство олигарх и самия поръчител. Съдете сами, дали тази информация заслужава да бъде премълчана от българските медии, както и стана:

“Сензационни разкрития на бивш служител на НСО

През февруари 2008 г. Алексей Петров, тогава агент на ДАНС, извиква Пламен Устинов на басейна „Спартак“ в София и му представя един мъж, който щял да му бъде шофьор при ликвидирането на Гриша Ганчев, съобщи Блиц.

Устинов разказва на бизнесмена за срещата, не иска пари , само моли за закрила от Трактора. Гриша Ганчев разказва за това на президента Първанов, който организира среща на бизнесмена с Алексей Петров.

Какво са си говорили тримата аз не знам“, каза Устинов. Скоро след това беше отвлечен Ангел Бончев, поясни той.

Според него Алексей Петров отдавна има политически амбиции – хората, които най-много му пречат , които най-много мрази са Бойко Борисов и Ахмед Доган. Вероятно за тях се е отнасяло предложението – ако свършиш добре работата с Гриша Ганчев, ще ти „поръчам“ и политици.

Пламен Устинов уточни, че Алексей Петров предложил 170 000 на него и избрания за шофьор за убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. Вероятно са искали да му вземат част от бизнеса, уточни той за причината да бъде „поръчан“ Гриша Ганчев.

През юли Пламен Устинов е уволнен от Националната служба за охрана /НСО/. „Казват, че съм говорил 2 000 секунди с Дубай… Уволнението ми минава през президента Първанов.“

Илияна Беновска се опита да дискредитира водещия на пресконференцията Огнян Стефанов, пребит на 22 септември 2008 година, че не бил „политически анализатор“. Явор Дачков, член на предизборния щаб на Алексей Петров се опита да обърка Устинов с въпроси тип „кръстосан разпит“.

Намесата на ТВ водещата Люба Кулезич прекъсна опитите на заместник-главния редактор на „Галерия“ да притиска Пламен Устинов.

Представител на БТА се намеси, за да спре словесния сблъсък между Илияна Беновска и Люба Кулезич. Илияна Беновска, собственик на радио К2, беше първото име, спрягано за вицепрезидент на Алексей Петров, след като стана ясно намерението му да се кандидатира за президент.

Информацията на Пламен Устинов, който е бивш служител на НСО, не може да бъде потвърде от независими източници.” ( Кафене.нет)

Никак не се „любопитни“ българските медии, нали? Ако бяха поне малко автентични в ролята, която претнедират да играят като осведомител на обществото и дори на посредник между него и властта, можеха да посместят малко раздудата до небето тема за подгонения ( най.после) т.н. цигански цар, за да обърнат внимание на истинския цар на положението в страната, който от години главнокомандва задкулисно огромни икомически и свързаните с тях всякакви други интереси в поверената му държава. Ще напомня само за едно такова посредничество, за което съм писал ( със същата „чуваемост“ в медиите), което има връзка с разкритията на Устинов. Потвърждавам отново, че споменатият Гриша Ганчев е избран да стане производител на първите „български“ автомобили в завода край Ловеч с протекциите на Първанов, който ходатайства в негова полза за получения за целта китайски кредит. Дали го е направил безкористно, как мислите?

Мутацията на демокрацията с помощта на мутризацията, разчитащата на медитацията и излагацията на медиите пред нацията, продължава.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional