Свободата днес и тук 03 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Welcome to Bolgaria или Добре дошли в Болгария (Отворено писмо до Google)

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Биволъ

Уважаеми чичко Гугъл,

Моля те да промениш изписването с латински букви на името на нашата държава, която на кирилица си изписал Болгария. Нека се пише Bolgaria, за да не се объркват хората, а не както сега си го написал: Bulgaria.

Пиша ти директно, защото няма смисъл да чакам управляващите тази държава да сторят нещо по въпроса. От 65 години България наистина е Болгария и явно нещата няма да се променят в обозримо бъдеще.

Сигурно ще ми отговориш, че има официални документи в ООН и други места, където се пише Bulgaria, а не Bolgaria. И понеже от езиците с кирилица само руският е официален, оттам си преписал и кирилицата. Но защо тогава си написал Greece като Ελλάς, след като гръцкият не е официален в ООН?

Както и да е, това са подробности. Исках да ти кажа, че правилно си написал Болгария. Проблемът е да ни припознаят братушките. Два пъти се предлагахме целокупно да им станем 16-та република. Година на Русия правихме. Кобзон канихме. Любэ всеки месец са в София. Газ, ток, бензин, всичко от матушката идва и не щем да знаем по колко и ги плащаме дори.

Ето, дадохме им цяло пристанище на Черно Море. Малко, но от сърце. Без митничари и граничари да им пречат да си влизат и излизат в Европата. Даже не е толкоз малко, ако погледнеш територията на руския анклав Калининград, който едвам се вижда на картата на Европа, е по-малка пропорционално взето от тази на пристанището на Лукойл на болгарска територия.

Не знам дали си видял, наскоро плюхме дори на Шенген, но опазихме правото на Россия да си има анклав у нас.

Така че, много те моля, махни я тази Bulgaria и си сложи това, което си е, Bolgaria, за да ни намират хората на картата.

Славян Московски, КомиZoom


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional