Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Защо ме убиха- обяснението на Политковская

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Преди пет години в Москва беше застреляна руската журналистка Анна Политковская. Защо?

Заподозреният като съучастник в убийство, милиционерът Дмитрий Павлюченков, проговори наскоро и заяви, че поръчителят на убийството е поискал то да бъде извършено не по-късно от рождения ден на Владимир Путин на 7 октомври, а идеалният вариант бил то да бъде извършено на самия ден, съобщи Лента.ру

Ето отговорът на въпроса според самата Политковская от нейната книга „Русия на Путин”, издадена в Русия през 2004 г. Някои от оценките й за Путин:

„Той реши да основе цялото си управление изцяло върху подкрепата на олигарсите, милиардерите собственици на нефтените и газовите находища на Русия. Путин е приятел с едни от тях и води война срещу други и в това според него се заключава държавническото изкуство. В тази схема обикновените хора не са предвидени”. („Русия на Путин”, БАРД,София,2007 г.,стр. 218)

„Защо толкова не харесвам Путин? Точно затова не го харесвам. Заради сухата му деловитост, която е по-лоша от престъпление, заради цинизма, расизма и лъжите му, заради газа, който използва при обсадата на „Норд-Ост”, заради избиването на невинни хора, което не спря нито за миг през първия му президентски мандат”. ( с. 308)

„ И преди в Русия сме имали лидери с подобен мироглед. И това ни е довеждало до трагедии, до масови кръвопролития, граждански войни. Не искам повече. Затова толкова ненавиждам този типичен съветски чекист, когато го видя да крачи наперено по червения килим в Кремъл към трона на Русия”.(с. 310)

Както се казва – и Георги Марков, поднесен като мъртъв подарък за рождения ден на Тодор Живков на 7 септември 1978 г., не би могъл да си изпроси съдбата по-убедително от Политковская, сервирана като кървава торта за Путин на 7 октомври 2006 г.

Блогът на Иво Инджев - http://ivo.bg

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional