Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Плевнелиев: България няма да е троянският кон на Русия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Р. Плевнелиев

Ще бъдем вратата на Русия към Европа и на Европа към Русия, оповести кандидатът на ГЕРБ за президент.

Енергийните проекти не могат да се случат на всяка цена и то само защото са руски. Един проект може да се реализира единствено след като се извадят цифрите на масата и се направи пълна обосновка на неговия смисъл. Такъв различен подход ще бъде приложен занапред, заяви кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев в разговор с представители на чуждестранните медии, акредитирани в България, информират от ГЕРБ.

Страната ни няма да бъде троянският кон на Русия, тя ще бъде вратата на Русия към Европа и на Европа към Русия. На въпрос на ИТАР –ТАСС Росен Плевнелиев отговори, че в интерес на двете държави е да седнат и да преценят какъв е смисълът и ползата от всеки един енергиен проект и по какъв начин в тяхната реализация е защитен интересът на България и Русия. Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ подчерта, че отношенията ни с Русия не се ограничават само с енергийни проекти и Голям шлем, а двете държави ги свързват добри приятелски и икономически връзки за подобряването, на които Росен Плевнелиев увери, че ще работи и никога няма да води антируска политика.

Енергийната тема е с много по-широк обхват, тъй като в нея влизат енергийна сигурност и независимост, енергийна ефективност, либерализиция на енергийните пазари, посочи Росен Плевнелиев. По тази причина той заяви намерението си активно да съдейства за изграждането на газовите връзки с Турция и Гърция до 2013 г., а до 2014 г. със Сърбия и Румъния. Чрез тях страната ни да бъде независима по отношение количествата природен газ, така че никой повече да не може да остави България на студено както се случи през 2008 г., коментира още кандидатът за президент. Росен Плевнелиев застава твърдо зад създаването на мащабна програма за саниране на жилищните сгради, чрез която градовете ще станат по-красиви, сметките на домакинствата ще намалеят почти наполовина, а цените на имотите им ще се повишат.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional