Свободата днес и тук 28 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Волен Сидеров е бил подсъдим за изнудване

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Биволъ

Лидерът на партия Атака и кандидат за президент Волен Сидеров  е бил подсъдим за изнудване през 1984 г., разкриват регистрите на Софийски районен съд (СРС) 

Срещу Сидеров е повдигнато обвинение по стар член от НК, който през 1984 г. е гласял:

Чл. 264 Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага чрез сила или заплашване принуди някого да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му и с това причини нему или на другиго имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до три години или с поправителен труд.

Делото за изнудване на Сидеров е под номер 5152/84 и е образувано след досъдебно производство 1219/84 по описа на Прокуратурата.

През август 2010 г. бившият шеф на НСС Атанас Атанасов огласи информация, че Сидеров е бил арестуван с белязани пари за изнудване на шеф на фотографска бригада. Срещу него е имало следствено дело, твърдеше генералът, но няма никакви данни за внесен обвинителен акт и за съдебно дело по този случай.

Атанасов изрази притеснение, че Сидеров може да е бил вербуван като сътрудник от службите, които са го освободили от наказателна отговорност.

Подробно разследване на вестник 168 часа потвърди напълно информацията на ген. Атанасов за следственото дело, но също не откри следи от внесен в съда обвинителен акт и образуване на съдебно дело срещу Сидеров.

Информацията от входящия регистър и срочната книга на СРС, открита от Биволъ доказва недвусмислено, че разследването е завършило с обвинителен акт и срещу Сидеров е било заведено дело.

Регистрите обаче не дават информация как е завършило делото и дали Сидеров е бил осъден условно. Фактът, че кандидатът за президент през 2007 и 2011 има документ за чисто съдебно минало означава, че Сидеров не е изтърпял ефективна присъда "лишаване от свобода".

Блогът Биволъ - http://www.bivol.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional