Свободата днес и тук 02 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Калфин прокарал заменки на брата на Станишев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

Мирослав Найденов

Кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин е в основата на част от големите заменки на гори и земеделски площи, направени по време на тройната коалиция. Те са приемани на заседания на МС, а Калфин ги е внасял и докладвал. Такъв е и скандалният случай със заменки около Камчия, от които се е облагодетелствал и братът на Сергей Станишев.


Това обяви в студиото на БиТиВи земеделският министър Мирослав Найденов. Той призова Калфин, ако е отговорен политик, като кандидат за президент, да даде ясни обяснения по скандалната тема.

Проблемът със заменките избухна отново през миналата седмица, след като разследване на ЕК констатира, че са допуснати фрапиращи нарушения и заплаши България с налагането на глоби в размер от 2 до 8 млрд. лева.

Това не е предизборен трик, а реална санкция, която всички българи ща заплатят, заради престъпления на тройната коалиция, подчерта Найденов. Според него до тази крайна мярка ще се стигне, ако България не изпълни две условия: новите собственици на горите да ги доплатят на държавата по реални цени, или да ги върнат на държавата.

ГЕРБ наложи мораториум върху заменките с гори, а законът е категоричен, че върху тези терени не може да се строи и да се прави нищо друго. Тоест, новите собственици имат гори, които не могат да използват по никакъв друг начин, категоричен е земеделският министър и призова от ефира да ги върнат доброволно на държавата.

Найденов подчерта, че заради тези далавери като обвиняеми са привлечени двама министри – Нихат Кабил и Валери Цветанов, както и шефа на Агенцията по горите Стефан Юруков.

Земеделският министър коментира и темата за новия принцип на субсидиране на земеделските производители от ЕС. Според него размерът на помощите бил увеличен, но вече се въвеждал таван за размера на получаваните субсидии.

През последните години се утвърдила порочна практика 3.4% от големите земевладелци в България да усвояват 78% от субсидиите. Така едни се превръщали в милиардери, а други – фалирали.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional