Свободата днес и тук 02 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Спиртоварната на Цар Киро изчезна

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

т.нар. "цар" Киро

Съоръжението е доста обемисто, а и скъпо - изработено е от неръждаеми материали. Било внесено от Австрия, а цената му минавала 4-5 млн. лв.

 

Дестилационната колона от нелегалната алкохолна фабрика на Кирил Рашков в с. Катуница е изчезнала, пише "24 часа". Това открили данъчни и митничари, отишли преди дни да опишат скъпото съоръжение. Цялото частично оборудване, което още през 2009 г. митницата е демонтирала - уреди за измерване на температурата, контролно табло и помпа, е налично. Когато на 5-6 октомври нашите колеги заедно със служител на митницата са отишли да огледат дестилационната колона обаче, се оказало, че нея я няма", потвърди говорителят на НАП в Пловдив Божана Илиева. На 10 октомври за липсата бе сигнализирана Районната прокуратура в Асеновград. "Образували сме досъдебно производство за съзнателно ощетяване на чуждо имущество", каза за "24 часа" прокурор Калоян Димитров. Не е ясно кога и по какъв начин колоната е изчезнала от фабриката, която е запечатана от митницата през есента на 2009 г. Съоръжението е доста обемисто, а и скъпо - изработено е от неръждаеми материали. Било внесено от Австрия, а цената му минавала 4-5 млн. лв. Според специалистите дестилационните колони са с непрекъснато действие и се използват от големите производители на алкохол.

НАП не може да обяви на публична продан и останалите уреди, иззети от фабриката в Катуница. "Чакаме прокуратурата да се произнесе, защото може да прецени, че демонтираното оборудване ще се използва като веществено доказателство", обясни Божана Илиева.

 

Алкохолната фабрика в Катуница се води на фирма "Евро стандарт", чийто собственик е синът на Цар Киро - Ангел Рашков. Конфискацията през ноември 2009 г. се наложила, защото бил хванат да произвежда алкохол без регистрация като производител. Данъчните са запорирали и скъп близо 200 кв. м мезонет за около 300 000 лв. на ул. "Сава Филаретов" в идеалния център на Пловдив. Жилището също се води на името на Ангел Рашков. Имотът е в нова луксозна кооперация, а дворът под него е 250 кв. м. До десетина дни в съда ще бъде внесен обвинителен акт срещу Кирил Рашков за закана за убийство. Разследването за извършените от него данъчни престъпления тече с много бързи темпове. Не изключвам да му се повдигнат и нови обвинения. Това ще стане, когато се съберат конкретните доказателства, каза главният прокурор Борис Велчев. (24 часа)

От: http://frognews.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional