Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Менторът и неговата пешка

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Люба Кулезич

      Сценарият е много плитък, но не е безобиден

Доста хора се изказаха по въпроса за този твърде показен, твърде натрапчив, твърде цирков взрив. Не го омаловажавам с думата “цирк”. За щастие няма загинали. За мен думата “цирк” означава намислено, активно мероприятие, само че много грубо, много дебелашко.

Съвсем очевидно е, че цели да всее паника, да внуши на населението, че властта е безпомощна. И дори, че е не само безпомощна, а че би могла да наказва уж непокорни журналисти. Въобще сценарият е много плитък, много дърварски, много прозрачен и показва наистина изпускане на нервите и желание за много бърза дискредитация на правителството. Особено когато, както за втори път се случва след взрива пред вестник „Галерия”, има много важен европейски фактор на посещение в България.

Много привидно, много повърхностно се преследва и пропагандира, че Сашо Диков е най-големият опозиционер, върху който е посегнато, защото не е съгласен с Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Елементарно е! Още повече че се знае, че Сашо Диков и неговият канал от един момент нататък много рязко смениха своята посока и той се превърна изведнъж в смъртен враг на Бойко Борисов. Това стана в момента, в който този канал стана част от медийната глутница, очевидно подпомагана от Алексей Петров с неговите финансови ресурси.

Сашо Диков най-вероятно вече е допуснал възможността да е част от стръвните пъклени замисли, които демонстрира в личното си поведение Алексей Петров, и да е жертван от своя ментор, за да може да бъде включен в подобен сценарий. Иначе трябва да допусна, че Сашо Диков може да е бил предупреден за този взрив. Защото в интернет прочетох от негови съседи изказвания, че той обикновено паркирал автомобила си пред блока, а тази нощ паркирал на 50 метра по-далеч от сградата. Възможно е това да е случайно и тогава остава възможността Сашо да е невинна жертва в замислите на Алексей Петров или на някакви хора от неговото обкръжение.

В такъв случай аз се безпокоя за здравето на Сашо Диков и на неговите хора, които обслужват тази уж политическа платформа на Трактора. Много пъти хора, приближени до Петров, предупреждават, че той е готов на всичко, дори да жертва и хора от най-близкото си обкръжение, само и само да постига своите цели.

За всеки случай този дух на селска конспирация, на милиционерска завера е изключително неприятен и гнусен. И това, разбира се, няма нищо общо нито с политиката, нито с журналистиката. Това има нещо общо с мутризацията и с мафиотизацията на тези две сфери, в които живеем. Надявам се искрено поради много арогантното и тъпашко изпълнение хората да осъзнаят, че са жертви на манипулация, да отрезвеят и да започнат да искат да върнат истинските стандарти, както в политиката, така и в журналистиката.

На мен лично ми омръзна, когато вървя по улиците, хора да ми подвикват “Люба, пази се! Ще те набият, ще те убият”. Това е абсолютно безобразие. Как може дори да го мислят?! И то масово! А аз с усмивка им отговарям: „Пазете ме тогава, щом се боите за мен!”. Но искам да подчертая нещо важно. Потенциалните жертви трябва да ги търсим в тъмното, където истината старателно се укрива, а не там, където истината трябва и искаме да бъде осветена.

В този смисъл аз се безпокоя за здравето на хората в Канал 3 и въобще в медийната групировка на Алексей Петров. Не че толкова ги обичам, а просто защото се надявам, че все още са човешки същества.

От: http://www.vsekiden.com


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional