Свободата днес и тук 02 Февруари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Има сделка! Първанов договори Кунева за подкрепа на Калфин

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
vsekiden.com

След таен разговор с Гоце Мадам Йес каза „да“

Колаж: Владимир Юруков

Скандални факти за задкулисни политически уговорки бяха предоставени от разочаровани сподвижници на неуспелия кандидат за президент Меглена Кунева в редакцията на „Всеки ден”. Членове на щаба й потвърдиха за няколко срещи, които са били проведени тази седмица между хората на настоящия президент Георги Първанов и червения кандидат за поста Ивайло Калфин с екипа на Кунева. Срещите били с цел тя да насочи гласовете си към тях. Оказа се, че още преди изборите е имало договорка, че този, който отиде на балотаж срещу Плевнелиев, ще получи подкрепа на втория тур от другия.

Социалистите обаче останали шокирани, когато Кунева не изпълнила обещанието си и в нощта на изборите обявила, че няма да призове своите привърженици как да гласуват. Причината била, че анализаторите предупредили Кунева, че ако официално призове за подкрепа на Калфин, тя завинаги ще изгуби вота на хората. Така Кунева прецака тотално социалистите, които по време на кампанията не казаха нищо лошо за нея и дори Калфин няколко пъти я похвали по време на дебатите. След нощта на изборите обаче Първанов провел няколко разговора с нея и организирал среща между щаба на Калфин и нейния.

На сгледата хората на Кунева обяснили, че няма как да подкрепят публично БСП, но обещали, че ще активизират всичките си хора по места да гласуват за Калфин. С тази задача са били натоварени бившият депутат от НДСВ Владо Дончев и шефката на щаба на Кунева Мария Дивизиева. Друга екстра, която Кунева и хората й предложили на БСП, е, че през цялата седмица ще насочат публичните си изяви срещу Росен Плевнелиев, с което ясно ще покажат, че са за Калфин, без да го изричат на глас.

От: http://www.vsekiden.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional