Свободата днес и тук 06 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бих се съюзил с всяка партия, ако народът ме задължи

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

Знаете ли, аз бих се съюзил с всички в тази държава като политически партии, ако народът им дава глас и ни задължи да го направим. В момента хората дадоха вота си отново да продължим реформите и да продължим да управляваме сами.  Това заяви премиерът Бойко Борисов в петък вечерта в предаването  “Панорама“  по БНТ.  “С огромно удоволствие бих направил със Синята коалиция коалиция, но СДС в София има трима общински съветници от 61. Синя София! Известна на хората. Трима. И хората значи на тези избори са казали – недейте правете коалиция. Истински пожелавам успех на следващите избори на всички“, коментира премиерът.

Борисов разкритикува БСП, че не са били честни като са се разграничили от подкрепата на ДПС на президентските избори.

Ако царят беше президент, Холандия нямаше да ни спира за Шенген

“Ако аз сега съм премиер благодарение на Доган, винаги ще кажа: “благодаря, господин Доган”. Както винаги съм казвал, че благодарение на царя хората видяха моята работа, харесаха ме. Винаги съм казвал, че няма по-добър дипломат, нямаше по-добър избор за президент на България. Ако царят беше президент, за Шенген въобще нямаше да си помисли Холандия да ни спира“, заяви Борисов.

“И съм сигурен, че холандската кралица щеше лично да се намеси, сигурен съм. Няма среща в света, която да съм провел и в края на нея да не ме попитат как е царят, добре ли е, с какво се занимава? А Жан Клод Юнкер – шефът на еврозоната и премиер на Люксембург, като беше тук каза: “Вие имате диамант, не го ползвате”.

Борисов обаче заяви, че не е можел да кандидатира Сакскобургготски за президент, тъй като нямало да спечели “по този начин“.

“Веднага щяха да ни атакуват – дългата ръка, за някакви процеси, които задкулисни... А то няма. Аз го казвам с цялата си почит и уважение към това, което и към момента, днес царят ни е най-рейтинговия политик на България. Неговата дума тежи повече и от моята, и на Първанов, и на Плевнелиев. И днес. Но ние не можахме като нация да се възползваме от външнополитическите възможности, които има царят. Меглена Кунева не може да се превъплъти в ролята на царя, защото не е“, коментира Борисов.

В случая само мога да кажа, че Първанов е по-голям играч, политически играч. Казвам го като... Факт е, че и на двата тура той ме поздрави за доброто представяне на ГЕРБ. Станишев не го направи. В края на краищата феърплеят и играта... Това е хубаво заради другите хора, това е хубаво заради посланиците, заради всички сигнали, които отиват нататък в Брюксел.

Само си черним държавата с твърденията за изборни манипулации 

“Нямаха друг шанс БСП и компания, освен да говорят такива неща. Ние също бихме могли да кажем в тези градове, където на косъм не спечелихме на втория тур, че има манипулация. Но това на кого му помага? Само си черним държавата. Безспорен факт е, че в големите градове, където е абсурд да има манипулация или да се отрази, не казвам, че има, но дори да има някаква, и то така - по новите магистрали, които строим – София, Пловдив, Стара Загора, Нова Загора, Ямбол, Бургас – ляво и дясно – Созопол, Поморие.  От другата страна – София, Търново, Севлиево, Габрово, Варна, Русе, Благоевград. Аз мисля, че това е един много добър резултат, който постигнаха партията и нашите кандидати“, каза Борисов.

“Иза кой ли път ще благодаря на Цецо Цветанов за изключителното не само ангажиране, душата и сърцето, които вложи в цялата предизборна кампания. Просто това, което направи за кандидат-президентската двойка и за всички, разбира се, кметове, заслужава като председател на партията да му благодаря още веднъж. А и това даде възможност и аз, и цялото правителство да не усетим, че има кампания, а да си работим и да си свършим работата през този месец. Факт е, че аз съм бил на откриване на кампанията в Бургас и то вечерта, в неработен ден; веднъж в Перник вечерта, когато го съчетахме с откриването на Пернишкия театър. И аз не съм участвал в нито едно предизборно мероприятие на партията“, посочи Борисов.

“Истински се надявам в парламента да се стигне до консенсус и това да се направи. Защото ето сега и прокуратурата, виждате, се оплаква, че не могат да ползват СРС, защото по смисъла на закона, те се ползват за престъпления над пет години, които се получават, затвор. Да не говорим, че първия бит беше нашият представител в Кърджали. За съжаление, на Балканите ги има тези процеси, особено в малки и такива населени места, където хората се познават, мразят се по презумпция, така че на няколко места се е случило“, допълни той.

“Разбира се, че нито ми е приятно, даже с министър Цветанов говорих да изиска справки от тези населени места и да ме запознае всъщност тези инциденти на базата на какво и как са възникнали“, каза още Борисов.

Домакините и раздаването на ключове за президенството и кметствата

“Аз действително го разбирам и колегата Станишев, той няма какво да каже друго. Защото сега, когато, да разведрим разговора, домакините започнат да раздават ключовете на президентските кабинети, на кметските кабинети, всъщност той ще разбере колко хора от неговите ще отидат да вземат такива ключове. Нито ще вземе ключа от президентството, нито ще вземе в големите градове. Това е истината“, посочи премиерът.

Не съм човек, който като свърши работа, трябва да се вдига голям шум

“Не сме празнували, не сме се чукали с шампанско. Аз не съм човек, който като свърши някаква работа, трябва да се вдига голям шум“, заяви Борисов по повод изборната победа на ГЕРБ.

“Още повече, на другия ден ни предстоеше новият бюджет“, доъплни той.

Хирургът Борисов и тумора БДЖ

“В момента моята роля е като на хирург. Идва пациент, който умира. Той умира. Железниците, вече са на близо 800 милиона, близо милиард задължения. Всяка година те продължават да генерират задължения, сиреч този организъм умира. И тези 800 милиона, тези задължения се покриват от пенсии, от здравеопазване, от сигурност, от детски градини, за живеят тези 2 000 хора, които Вие казвате, нали така? Те се вземат отнякъде тези пари“, посочи премиерът.

“Години наред, вместо да се направи абсцесът, или операцията, да се отреже това, което е било болно, те са ги оставили тази гангрена да обхване целия организъм. Нещо повече. Когато един фалирал комбинат, “Кремиковци”, работеше заради няколко човека, те генерираха задължения, “Кремиковци”, в железниците, возеха товари, не ги плащаха. Ползваха електрически ток, не го плащаха. Ползваха вода, не я плащаха. Заради няколко човека – да лапат. Като затворихме “Кремиковци” всичко това прекъсна“, каза Борисов.

“Само, че задълженията са там. И затова ние казваме – 500-600 човека от тези съкратени, които стават, разбира се, ще отидат в метрото, напролет, когато го пуснем. Ще им търсим работа, да ги преназначим някъде. Но, ако това не се направи днес от мен, като хирург, даже виждате, аз не залагам и министъра или вицепремиера, да кажат – това е тяхно решение, не, мое лично, за да може ударът да е в мен. Ако аз днес не отрежа този тумор и догодина тази компания ще бъде „нула на нула” след тази операция, и плавно ще започне да излиза и ще живее“, коментира премиерът.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional