Свободата днес и тук 19 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

НСО не отчела елени и муфлони за лов на властта

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Блиц

Националната служба за охрана не е отчела правилно около 280 елена лопатари и 50 муфлона, сочи доклад на Сметната палата. Те са били отглеждани в ловно стопанство "Кричим" край Стамболийски, пише "24 часа".

Животните не са били отчетени в баланса на НСО, въпреки че за тях са похарчени 11 460 лв. Според Сметната палата това е съществено нарушение. Подобно е констатирано и при осчетоводяването на сградата на двореца в стопанство "Кричим", към който имаше реституционни претенции Симеон Сакскобургготски.

Сметната палата докладва още, че президентската администрация е похарчила 87 437 лв. за ордени и сувенири. Екипът на Георги Първанов неправилно е отчел разходи по дейността на ведомственото си барче и фризьорския салон. Oбщата сума на разходите за материали на президентската администрация е 174 167 лв. В одита се посочва, че "неправилно са отчетени разходи, свързани с дейността на ведомственото барче и оказаните фризьорски услуги", като не е спазена единната бюджетна класификация.

Отчетените разходи на президентската администрация за 2010 г. са 4 236 525 лв. От тях 2 490 379 лв. са за заплати на персонала, а за премии са дадени 262 276 лв.

Националната служба за охрана не е отчела правилно около 280 елена лопатари и 50 муфлона, отглеждани в стопанство "Кричим - гр. Стамболийски", показва доклад на Сметната палата за 2010 г. За тях е изразходвана храна за 11 460 лв. Според Сметната палата е "допуснато съществено по характер нарушение" и "не са спазени указанията на Министерството на финансите".

В доклада е посочено като нарушение и осчетоводяването на сградата на двореца в стопанство "Кричим", която е заприходена като административна вместо в "други сгради".

В отчетите на ведомствата, заверени с резерви не са отразявани всички имоти и активи, не са записани и участия във фирми, обясни Валери Димитров. В отчета на МС например не са инвентаризирани всички земи и гори. В МВР и отбраната са допуснали неточности при отчитането на дарения, застрахователни обезщетения и наем. Екоминистерството е забравило да впише приходите от концесионни такси, плащани от частни фирми. При университетите основният проблем е осчетоводяването на приходите от студентски такси.

Сметната палата ще въведе текущ контрол – одитни екипи ще наблюдават на място организациите през годината. Финансовият министър Симеон Дянков вчера коментира, че законите за Сметната палата и ДФИ бяха променени и е нормално първите доклади да имат известни пропуски. Той обаче бе категоричен, че в земеделието са нужни промени, включително по отношение на хората, допуснали нарушения.

От: http://www.blitz.bg

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional