Свободата днес и тук 24 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Трактора източвал данни от МВР за рекет

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
frognews.bg

 

Ползвал базата данни на полицията при изнудването на бизнесмени. Петко Сертов: Алексей Петров се хвалеше с връзката си с Филчев.

Тарторът на престъпната банда „Октопод” Алексей Петров-Трактора е източвал базата данни на МВР в продължение на години. Това става ясно от обвинителния акт срещу престъпния бос и петима негови авери, който беше внесен преди седмица в съда, пише днес в. "Монитор". Според показанията на няколко свидетели, хората на Трактора използвали връзките му в полицията, за даправят проучвания на длъжници. От системата на МВР се вадени справки за адреса, семейното положение, имотите и друга важна информация за мишените на бандата. В документите били записани данни и за братя, сестри и дори родители на длъжниците. Запознати разказали пред разследващите как биячите на Трактора разнасяли из фирмите му бланки на вътрешното ведомство с личните данни на различни хора.

Освен за информатори хората на Трактора ползвали полицаите и за биячи. Благодарение на връзките на Петров в силовото ведомство, когато мутрите му тръгвали към адреса на някой длъжник, „се осигурявало и присъствието на човек от полицията”. Така освен за сплашване служителите на реда гарантирали и че някой друг техен колега няма да задържи рекетьорите на Трактора. Освен ченгета Петров ползвал услугите и на местни мутри както и на няколко чуждестранни престъпници. Според показанията на няколко различни свидетели благодарение на връзката си с варненският бивш общинар и скандален бизнесмен Веселин Данов Алексей Петров успял да „наеме на работа” четирима чеченци и един беларусин. В подземния свят групата била известна само с малките си имена като Руслан, Дмитрий, Андрей, Умар и Владимир.Чужденците били разработвани от службите по подозрение, че са извършвали поръчкови убийства, сплашване на длъжници и склоняване към проституция. Пред разследващите свидетели обяснили, че когато Алексей Петров започнал работа като съветник на председателя на ДАНС, се притеснил от контактите си с чужденците. Затова през май 2008 година от шефа на родното ФБР била издадена заповед за експулсирането им от страната.

От държавното обвинение твърдят още, че в папките с доказателства са събрали достатъчно информация за връзките на Алексей Петров с изпълнителната власт и прокуратурата. Сред един от основните свидетели, който разказва за близките отношения на главата на Октопода и бившия главен прокурор Никола Филчев, е ексшефът на ДАНС Петко Сертов. „Алексей Петров се хвалеше с това, че е много близък с Филчев”, заявил бившият началник на родното ФБР при разпита му делото „Октопод“. Показания в този дух са дали още шефът на МВР по времето на Иван Костов Емануил Йорданов и бившият шеф на НСС Атанас Атанасов.

От: http://frognews.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional