Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

СОПА: Държавната власт принадлежи на групировката ТИМ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията - СОПА, http://www.bivol.bg/


Иво Каменов (вляво) и Марин Митев

"Получава се едно противоречие между уреденото в чл.1 от Конституцията на РБ и действителното фактическо положение. Вярно е, че в РБългария държавната власт принадлежи на групировката ТИМ. Да, действителното фактическо положение в РБългария е такова. Съществуват два начина за излизане от това противоречие - или съдебната власт да приложи Конституцията и да уважи жалбата или да се свика Велико Народно събрание, за да промени чл.1 от Конституцията, като в него се запише, че държавната власт в РБългария принадлежи на групировката ТИМ."

(Из нецензурирания вариант на пледоарията на адвокат на СОПА в с.з. на 08.11.2011 г. по адм. дело 9149 /2011 г. на ВАС срещу едно от разрешенията за строеж на Алея първа, на 10-етажен хотел)

Моля, моля, без докачение! Както правилно е изяснено в статията, тимаджии не са мутри, а ченгета. Даже първият демократично избран кмет на Варна Христо Кирчев на времето лобираше за тях, че те били наши момчета, ченгета, които създали групировката ТИМ, за да се справят с мутрите. Е, той четеше само американска литература, но не и Платон. Приветстваме смелостта нещата да се назоват с истинските им имена, но няма да е излишно да добавим някои щрихи от миналото, настоящето и бъдещето на ТИМ, включително по особено болезнените въпроси с Алея първа, стадион Варна и ОУП на община Варна.

По генезиса: Кирчев каза доста, но не каза откъде са парите. Все пак с пари от проституция и друг нелегален бизнес не се става собственик на цяла държава. Откъде дойдоха големите пари? До преди 10 години все още изброените в статията лица се возеха на бронирани джипове „Мерцедес" с тъмни стъкла и швейцарска регистрация от кантон Цуг. За връзките им чрез зърнения бизнес с швейцарския магнат Марк Рич може само да се предполага, както и за това, че откраднатите от червената мафия милиарди от външния дълг на България по времето на комунистическото управление са се върнали препрани в доверените лица по този канал.

По-нататък следва новата схема на забогатяване чрез купуване на фалиралите държавни дружества и РМД-та за по един лев със задължението да се заплатят огромните публични задължения на тези дружества. Само че за тези публични задължения текат давностни срокове и благодарение и на тогавашния изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания, в момента укриващ се в чужбина поради воденото срещу него следствие за убийството на бургаски бизнесмен, са оставени да се погасят по давност, с което ДМА (дълготрайни материални активи) на огромна стойност са придобити от холдинга „Химимпорт" АД и други дружества на ТИМ на практика без да се плати нито един лев.

Като прибавим към това и уникално оригиналната комбинация, при която „Химимпорт" АД е мажоритарен собственик на ЦКБ, а ЦКБ е мажоритарен собственик на „Химимпорт" АД, което не е изолиран случай в юридическата практика на групировката, става ясно, че чрез хватките на наистина качествени юристи се е улеснило достигането до настоящото положение, което исторически погледнато в политически план изглежда така:

- издига се лозунгът „Варна за варненци" и Варна става собственост на ТИМ;

- издига се лозунгът „България за българите" и България става собственост на ТИМ;

- сега се подготвя лозунгът „Европа за европейците", за да стане Европа собственост на ТИМ;

- за лозунгите „Светът за световниците" и „Вселената за вселенниците" оставяме на въображението на читателя.

Но да се върнем към непосредствения повод за статията. ТИМ доказват, че нищо старо не са забравили, но и нищо ново не искат да научат. Тъй като към момента нямаме повод да вярваме в безграничната щедрост на ТИМ към обществения интерес, очевидно е, че те не могат да разберат, че ще строят без учредяване право на строеж върху чужд имот, който никога не може да бъде придобит по давност, защото теренът е изключителна държавна собственост. Учудваща е доверчивостта на собствениците на ТИМ към честните държавни служители, които доволно потриват ръце, мислейки си: „На тия хем ще им вземем паричките, хем ще ги държим в шах, докато са живи".

А поколенията ще кажат: „Sic transit gloria mundi".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional