Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Явните тайни на двойните президентски игри

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев

Много интересно се получава: в. „Труд” написа за две тайни срещи между Първанов и Плевнелиев и буквално същият ден Първанов се обади с опровержението, че …има такива срещи. Но не били тайни.Има и обяснителна част за нас, олигофрените (според него): не всички неофициални срещи били тайни. Пък ние, завалиите, не знаехме! Обаче знаем, че опровергаването на истината, когато няма нищо за опровергаване, си е чиста проба подценяване на публиката, така характерно за отношението на Първанов към своите „поданици”.

Лесно се опровергава информацията за подобни публични тайни, според които двамата си предават щафетата и е в реда на нещата да се срещат. Но си остава тайна защо Борисов и Първанов продължават да се правят на глухи за призивите ( ми ) да кажат защо се срещат тайно в хотела на Златеви в Правец. Вярно е, че не съм в. „Труд”, но съм си направил труда да се подсигуря с достоверни източници и в тройната коалиция Златев-Първанов-Борисов знаят, че моето твърдение е абсолютна и много неудобна истина. Защото имат какво да крият: докато се правят на сърдити пред публиката, всъщност зад кулисите си делят сферите на влияние в страната. Защо иначе ще си траят за това, че в някои случаи, както през март тази година, са си прекарали заедно цели три вечери във въпросния хотел в обстановка на грижовно домакинство от страна на олигарха на руска служба Валентин Златев?

Първанов вече покровителства новоизбрания си приемник на върховния пост Росен Плевнелиев. Вменява му страх от попадане в капан, ако си позволи да не следва неговата политика- например по отношение на отзоваването на посланиците с досиета. Опитният в интригите (политически) бракониер вби първия клин между Плевнелиев и правителството тъкмо по въпроса за посланиците, по който с новата позиция от днес на новоизбрания президент да се съобрази с решението на Конституционния съд на практика го противопоставя (поне на) външния министър Младенов. Каквито и обяснения да дава сега Плевнелиев, колкото и да е правилно да бъде зачитан независимият юридически орган за тълкуване на конституцията, избраната от него форма да го направи е пореден реверанс на ГЕРБ към Първанов, за когото кандидатите на партията дисциплинирано не казаха нито една крива дума в предизборната си кампания.

Не става дума за юридическата страна на въпроса,върху която уж акцентира Първанов, а за менторството му от позицията на „баткото”. Така е свикнал и явно смята да продължи. Възползва се от факта, че Плевнелиев му обеща да го включи в нова властова структура: президентски съвет. Съответно Първанов бърза да съветва още отсега и , както се вижда, жъне първите успехи. Плевнелиев кима с разбиране като продължител на делото на своя предшественик по отношение на някои глупости, каквато е отживелицата от епохата на Брежнев и Живков комунистическа традиция в новогодишната нощ да ни занимава с плоските си речи при смяната на една календарна година с друга. А те дотолкова бяха опорочени, че Първанов беше уличен как през годините повтаря цели абзаци.

Както се вижда, другаруването между Борисов и Първанов дава своите плодове. За консуматорите им на върха на приятелския им кръг те може да са сладки, но за онези, които събират огризките в подножието на обрулената крива круша на „прогреса”, прехраната с остатъците от новата реколта лицемерие не вещае европейско развитие за България. Защото са третирани като „поданици”, вместо като граждани, пожелали да има някаква промяна в посоката или поне във формата на президентското поведение.

От: http://ivo.bg/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional