Свободата днес и тук 31 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ректорът на Красьо не бил професор

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Веселина Ангелова, в. Труд

Ректорът на Стопанската академия в Свищов доц. Величко Адамов няма право да се кичи с титлата професор. Това е изричното становище на просветния министър Сергей Игнатов, което той е изпратил до председателя на парламентарната комисия по образование Огнян Стоичков по негово запитване.

Адамов получи научното звание през септември т. г. от класическия университет “Валахия” в румънския град Търговище. Стопанската академия има спогодба за сътрудничество с него. Ректорът, който се прочу скандално като научен ръководител на бившия докторант на академията бизнесмена лобист Красимир Георгиев- Красьо се сдоби изненадващо с научното звание. То му бе отказвано многократно у нас от Висшата атестационна комисия заради сигнали за плагиатство.

След като се завърна от северната ни съседка с издадена диплома, Адамов подал заявление до ръководството на факултет “Финанси” титлата му да бъде официално призната и в България. С решение на Академическия съвет това е направено. Стоичков обаче сигнализирал министър Игнатов за случилото се.

От образователното ведомство направили проверка. В писмо до Огнянов просветният министър уточнява, че доц. Адамов е получил почетно звание за професор по Закона за висшето образование, а не академична длъжност по смисъла на Закона за развитието на академичния състав в България. В този смисъл ректорът е почетен професор само в румънския вуз и никъде другаде. “Признаването на длъжността почетен професор от Академическия съвет на университета е неоснователно”, категоричен е Игнатов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional